septembrie 2018
Festivalul de Teatru Excelsior Teen-Fest, 2018
Cea de-a IV-a ediţie a Excelsior Teen-Fest - Festivalul de teatru profesionist dedicat adolescenţilor - debutează vineri, 28 septembrie 2018, ora 19:00, la Teatrul Excelsior, cu premiera spectacolului de Commedia dell'Arte Arlecchino şi pierdutele iubiri, scris şi regizat de Enrico Bonavera.

Din 28 septembrie până pe 7 octombrie 2018, se dă liber la adolescenţă! Urmează zece zile pline de poveşti clasice "recitite" în cheie regizorală modernă, poveşti conectate la universul de căutări al adolescenţilor, spectacole de teatru educaţional, spectacole dedicate publicului cu deficienţe senzoriale, dar şi dezbateri şi evenimente speciale.

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, începând cu ora 11:00, la Teatrul Excelsior, dăm startul Maratonului Adolescenţei Teens in the Spotlight*, un showcase al creaţiilor multidisciplinare realizate atât de liceeni, cât şi de profesionişti. Îi veţi cunoaşte pe adolescenţii de azi în ipostaza de actori, regizori sau scenarişti. În prim-plan vor fi spectacolul de teatru, textele şi scurtmetrajele pe care le-au realizat în cadrul Atelierului Teen-Fest // Viitorul imaginaT sub îndrumarea unor specialişti. Trupa Absent din Baia Mare va spune "prezent!" la eveniment cu Parola 12345678, un spectacol-creaţie colectivă. Tot în Maraton se văd şi scurtmetrajele câştigătoare ale festivalului de filme făcute de adolescenţi Super!, o întâlnire cu microlumi construite cu un strop de peliculă şi multă creativitate.

Doi invitaţi speciali vor aduce Maratonul la linia de finish: actorul Alex Ştefănescu vine direct de la unteatru cu 9 piese de teatru remixate, spectacolul-concert în care repovesteşte pe muzică texte faimoase din dramaturgia universală, iar Costel (Costel Bojog) va improviza un moment de stand-up comedy pe tema adolescenţei.

Pe 28 septembrie şi 4 octombrie 2018, la Colegiul Naţional "Elena Cuza" şi la Liceul Teoretic "Jean Monnet" din Bucureşti, se întâmplă Teens in the Spotlight outdoor. Liceenii din trupele de teatru Nant, Acting UP, AS şi Brainstorming îşi vor convinge colegii că Pereţii vorbesc, prin creaţia lor colectivă cu acelaşi titlu, coordonată regizoral şi coregrafic de Ştefan Lupu, un performance care aduce societatea contemporană faţă în faţă cu viitorul imaginat de adolescenţi.

Programul Maratonului Adolescenţei Teens in the Spotlight poate fi urmărit aici.
Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Maratonului Adolescenţei.

*Secţiune realizată în parteneriat cu Asociaţia T.E.T.A, Centrul de Teatru Educaţional Replika şi Festivalul de filme făcute de adolescenţi Super!.

Veştile despre TEEN-FEST circulă repede pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, teatrul-excelsior.ro/teen-fest/ şi pe pagina de Facebook: facebook.com/excelsiorteenfest/.

Organizator: Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior
Parteneri: Asociaţia T.E.T.Alexandria, Centrul de Teatru Educaţional Replika, Teatrul Odeon, Teatrul Mic, unteatru, Hotel Golden Tulip, Hotel Capitol, Hotel Central, Hotel Veneţia, Hostel Book-a-rest, CFR, Metrorex.
Parteneri Media: BookHub, Radio România Cultural, Revista LZR, GoingOut, Pro Bucureşti, Bucharest Guide, Cititorul.net, bucuresteni.ro, 4arte, Yorick, LiterNet.ro, Vice, Matricea Românească, Teen Press, Revista Arte şi Meserii.
Plăcut de Radio Guerrilla
Sponsori: Aqua Carpatica, Alka, Profructta, Butoiul cu Îngheţată, Cartepedia.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus