Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Festivalul de Teatru Excelsior Teen-Fest, 2018

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Adolescenţă? Deci, tristeţe! - Mamă, mi-am pierdut mâna! la Teen-Fest şi FNT, 2018


octombrie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Şi singurătate. Şi confuzie. Şi neputinţa care ucide speranţa. Şi dorinţa de a aparţine. Şi frustrarea de a fi respins. Şi disperarea de a te simţi, de a fi altfel decât toţi membrii familiei. Şi imposibilitatea de a comunica cu oricare dintre ei.

Toate cele de mai sus sunt adevărate şi sunt cu toatele prezente în Mamă, mi-am pierdut mâna!, spectacolul montat în ianuarie 2018 de Alexandru Măzgăreanu la Piatra Neamţ.

Din păcate, ele nu sunt suficiente pentru a forma un spectacol de teatru rotund, viu, capabil să pună întrebări, să apropie generaţiile, să doboare prejudecăţi, să propună o cale de înţelegere.

În ciuda unor scene spectaculoase (elementele de decor create de Romulus Boicu şi momentele acrobatice coordonate de Alexandru Suciu sunt ofertante), a prestaţiei controlate şi pline de energie a Aidei Avieriţei şi a altor câtorva personaje secundare memorabil conturate (Starman-ul lui Dragoş Ionescu, Tanti Sveta a Cătălinei Ieşanu şi Bunica Loredanei Grigoriu), montarea de la Teatrul Tineretului nu are ritm, adesea plictiseşte şi dă senzaţia că durează cu măcar jumătate de oră mai mult decât ar fi fost necesar.

Cele mai multe dintre situaţiile (plauzibile) cu care se confruntă eroina principală sunt tratate cu superficialitate, deznodământul nefericit nu stă o secundă sub semnul întrebării, evoluţia personajului principal e inexistentă.

Lipsit de poveste, textul Mariei Kontorovich se mulţumesc să enumere problemele unei vârste şi să le contorizeze cu un aer mai degrabă contabil. La rândul său, regia lui Alexandru Măzgăreanu nu reuşeşte să ofere coerenţă ansamblului. Câteva rezolvări scenografice ingenioase şi sclipiri actoriceşti sunt prea puţin pentru a crea un spectacol cu adevărat relevant. Toate articolele despre Festivalul de Teatru Excelsior Teen-Fest, 2018
 Toate articolele despre Mamă, mi-am pierdut mâna!
 Toate articolele despre Festivalul Naţional de Teatru, 2018


0 comentarii

Spacer Spacer