octombrie 2018
Articole diverse
Între 22 şi 28 octombrie 2018, în fiecare zi de la ora 18 la 21, la centrul CINETic poţi explora necunoscutul în VR (virtual reality), tehnologie care produce intimitate şi interactivitate. Prin proiectul ATINGE poţi experimenta viaţa celuilalt, utilizând tehnologia imersivă, care creează o cale de comunicare şi cunoaştere. Necunoaşterea este elementul principal care duce la distanţare, angoasă şi frică.

Prin cele 5 experienţe VR din cadrul ATINGE ai ocazia să mergi la plimbare cu bicicleta pe străzile Stockholmului, să explorezi traiul într-un teatru din Napoli sau eşti invitat la o ceaşcă de ceai de ziaristul Fred Taikon care îţi împărtăşeşte viaţa lui, care începe cu o copilărie în cort.

În cadrul proiectului ATINGE au fost realizate 5 experienţe VR, care au ca obiectiv conştientizarea consecinţelor inechităţii sociale. Pornind de la conceptul high-tech high-stakes, Proiect 2.0 îşi propune să ajungă, prin intermediul experienţelor VR, la un public care în mod normal nu accesează condiţiile de viaţă extreme cu care se confruntă semeni din imediata lor vecinătate. În Europa contemporană, uneori în marile metropole, alteori în zone rurale, familii sau grupuri întregi trăiesc în condiţii precare şi temporare, deseori sub limitele care să le asigure minimă siguranţă, suficientă căldură sau acces la apă. Proiectul este o invitaţie la empatie şi la conştientizarea necesităţii generării unor soluţii durabile.

Proiectul va expune experienţele rezultate la Centrul CINETic din Bucureşti în perioada 22-28 octombrie 2018, între 5-9 noiembrie 2018 la Stockholm, iar între 13-17 noiembrie la Napoli 2018.

Proiectul a fost realizat în parteneriat de asociaţia Proiect 2, CINETic UNATC I.L. Caragiale cu sprijinul financiar al AFCN în cadrul sesiunii de finanţare proiecte multianuale 2017-2018 şi cu sprijinul a numeroşi parteneri: Kustepe Roman Sanat, E Romani Glinda, Radio Romano, Chi Rom e chi no, Şcoala nr 1 comuna Letca, Romano Onulus, Hatai Domlar, Armata Salvării.
Tehnologie VR pusă de dispoziţie de SAMSUNG ROMÂNIA.

Programări şi informatii la [email protected] sau 0740894946, pentru perioada 22-28 octombrie 2018, în fiecare zi de la ora 18 la 21, din oră în oră, ultima ora de programare 20.

Vizionarea celor 5 experienţe durează în total aproximativ 60 de minute. În cazul în care există locuri libere vor fi acceptaţi şi spectatori fără rezervare, în limita locurilor disponibile de maxim 10 spectatori pe oră. Spectatorii sunt rugaţi să se prezinte cu 5 minute înainte de programare.

Bicicleta Roz, aplicaţie interactivă stereoscopică
La şcoală, film interactiv stereoscopic
O ceaşcă de ceai cu Fred Taikon, video 360o

Târziu, video 360o
Alosarel, video 360o
Regizor: Alexandru Berceanu; scenarişti: Alexandru Berceanu, Andreea Chindriş; director de imagine: Boroka Biro; grafică, designer 3D: Marius Hodea; editor: Bogdan Alexandru; sunet şi mixaj: Ciprian Vişan; documentarist: Andreea Chindriş, cameră: Boroka Biro, George Niţă; coordonator VR: Ciprian Făcăeru; programatori: Andrei Ungureanu, Grigore Burloiu; inginer sunet: Mihai Gheorghiu; manageri: Roxana Garet, Andreea Chindriş.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus