decembrie 2005
Constant Gardener
Ralph Fiennes, de două ori nominalizat la Premiile Oscar, şi Rachel Weisz se află în fruntea distribuţiei acestei drame, The Constant Gardener, adaptată de către Jeffrey Caine după romanul omonim, al lui John le Carré, şi filmată în Berlin, Londra, Nairobi şi multe localităţi din Kenya.

Adus pe ecran prin contribuţia talentului imens al unor cineaşti din întreaga lume, The Constant Gardener combină - aşa cum numai filmul poate să o facă - aventura, semnificaţiile sociale şi emoţia.

Regizorul Fernando Meirelles arată că: "Şansa de a aborda cumva industria farmaceutică a fost doar unul dintre cele trei aspecte care m-au determinat să îmi doresc să regizez filmul The Constant Gardener. Un alt aspect a fost ocazia de a filma în Kenya. Şi, totodată, este o poveste de dragoste originală - un bărbat se căsătoreşte cu o femeie mai tânără, se îndrăgosteşte cu adevărat de ea şi porneşte să o descopere abia după ce aceasta moare. Este o poveste frumoasă şi destul de credibilă."

"Pentru mine este o poveste de dragoste retrospectivă", concluzionează Ralph Fiennes, care interpretează rolul principal. "Există două părţi cu importanţă egală în acest film. Pe de o parte, este o dramă cu accente politice despre răul făcut de corporaţii şi manipulare. Pe de altă parte, este despre relaţia dintre Justin şi Tessa Quayle. În călătoria sa, Justin urmăreşte să descopere nu numai ceea ce investiga Tessa, ci face pe detectivul şi în privinţa relaţiei lor. El redescoperă şi reformulează relaţia cu soţia sa. Este o poveste superbă, pentru că el porneşte de la a fi un tip drăguţ şi reticent şi ajunge a fi cineva care se vede forţat să se confrunte cu nişte adevăruri dure despre lume. Sper ca publicul să se regăsească în el."

Rachel Weisz, care asigură rolul central, al activistei Tessa Abbott Quayle, adaugă: "Povestea de dragoste se împleteşte cu thriller-ul - se presupun reciproc şi totul se datorează inteligenţei pe care o găsim atât în romanul lui John le Carré cât şi în adaptarea lui Jeffrey Caine. Datorită iubirii pentru Tessa, Justin porneşte într-o călătorie în care atinge un nivel mai mare de autocunoaştere, dar, de asemenea, el descoperă un uriaş scandal politic".

"La o primă vedere, Justin pare foarte pasiv", spune Meirelles. "El este un gentleman britanic, un diplomat foarte politicos, care trăieşte după un anumit cod. El nu ştie cu adevărat ce face Tessa. Uneori i-ar plăcea să se amestece şi el, dar nu o face şi nu pentru că este slab, ci pentru că are o înţelegere cu ea şi el trăieşte conform codului. Am vrea să ştim de ce Tessa era interesată de Justin. Ea are nevoie să se agaţe de ceva, iar Justin o ţine cu mintea întreagă; el este aşa de reţinut, în timp ce ea este aşa de pasională."

În echipa internaţională de cineaşti, aflată în spatele filmului The Constant Gardener, sunt incluşi producătorul Simon Channing Williams (nominalizat la Oscar pentru Secrets & Lies), directorul de imagine César Charlone (nominalizat la Oscar pentru filmul Cidade de Deus, al lui Meirelles), editorul Claire Simpson (nominalizată la Oscar pentru Platoon), designer-ul de producţie Mark Tildesley (28 days later) şi designer-ul de costume Odile Dicks-Mireaux (Dirty Pretty Things).
Regia: Fernando Meirelles Cu: Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Hubert Kounde

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus