Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Portrait - primul album a cappella din România marca Blue Noise


noiembrie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cântă împreună din 2015 şi a fost prima trupă care a urcat pe scena Eurovisionului uimind pe toată lumea cu stilul lor interpretativ - a cappella. La 3 ani de la lansare, căci acela a fost şi momentul zero al grupului, Blue Noise scoate primul album a cappella din România - Portrait, care "vorbeşte" despre cine sunt cei 6 muzicieni la ora actuală.

Proiectul lor se numeşte Laboratorul de voci şi îşi propune producţia şi promovarea primului album a cappella din România. "Laboratorul de voci este un nume la care ne-am gândit de prima dată, acum trei ani, atunci când ne-am constituit. Vă vine să credeţi sau nu, dar este pentru prima oară când lucrăm foarte mult împreună, în sensul de a crea, recrea lucruri, a le scrie, concepe şi produce împreună. Proiectul este co-finanţat de AFCN, care ne-a transformat visul în realitate", spune Bogdan Tudor, basul grupului.

Ascultă piesa Dor de viaţă cu Blue Noise aici.

Albumul va conţine numai piese originale compuse de membrii grupului. "Muzica de pe acest prim album este interesantă pentru că are foarte multe zone din care ne-am inspirat: clasic, preclasic, jazz, improvizaţie jazz, rock sau chiar satiră. Este ceva ce nu s-a mai auzit pe la noi: intonaţii, armonii, stări, efecte. Încercăm să construim sentimente atât pentru noi cât şi pentru cei care ne ascultă şi să spunem poveşti prin piesele noastre", mai spune Bogdan Tudor.


Ana Maria Alexa (soprană), Elena Moroşanu (mezzo soprană), Ana-Cristina Leonte (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (percuţie vocală / beatbox) formează "laboratorul de voci" unde experimentează, explorează şi se joacă cu o gamă diversă de sonorităţi pe care vocea umană le poate produce. Pentru că nu există instrumente care să amplifice sonoritatea, vocea preia tot "greul", de aceea creativitatea, mişcarea, interpretarea (nu doar la nivel vocal, ci şi gestica) şi ingeniozitatea interpretării sunt cruciale. De aceea, în cadrul proiectului, a existat şi o zonă dedicată coregrafiei. Împreună cu coregraful Valentina de Piante, cei şase muziceni s-au implicat într-o serie de laboratoare de creaţie, în cadrul cărora au căutat o relaţie organică între corp şi voce, explorând concepte precum vocea care se mişcă, corpul care cântă sau sunetul care atinge. Publicul va putea afla despre aceste experienţe în cadrul unor workshopuri care se vor desfăşura până la jumătatea lunii noiembrie 2018.

Finalizarea albumului va fi marcată de un turneu naţional în care vor fi susţinue concerte cu piesele de pe album şi nu numai. Oraşele în care au ajuns sau vor ajunge concertele sunt:
Ploieşti - Filarmonica "Paul Constatninescu", 5 noiembrie 2018
 Sibiu - Biblioteca Judeţeană Astra, 7 noiembrie 2018
 Timişoara - Ambasada, 8 noiembrie 2018
 Bucureşti - Apolo 111, Palatul Universul, 15 noiembrie 2018

Proiectul Laboratorul de voci se va derula în paralel cu un alt proiect, Singing bodies, care îşi propune să exploreze relaţia dintre corp, sunet şi mediul urban, dând naştere unui performance original.

Ascultă piesa Până când nu te iubeam cu Blue Noise aici.

Mai multe detalii pe facebook.com/wearebluenoise/

Producător: Indie Box
Parteneri: Ambasada, Apolo 111, Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu, Casa de cultură a municipiului Sibiu
Parteneri media: Radio România Muzical, B24FUN, liternet.ro, informateca.ro, life.ro, Zile şi Nopţi, ceascadecultura.ro

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cio-Cio-San, Ikigai şi pustiul unei grădini japoneze - Madama Butterfly, Marius Constantinescu
 Audiţii pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), la Bucureşti, Comunicat de presă
 Moştenitorii României muzicale: violonista Ioana Cristina Goicea şi pianistul Andrei Banciu la Sala Radio, Comunicat de presă
 Se lansează abonamentele pentru 2019 la Sala Radio Bucureşti, Comunicat de presă
 Turneul internaţional Schubertiada-Dialog peste timp, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer