Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri

Arte pentru carte - sâmbăta şi duminca. Susţine patru copii cu rezultate foarte bune la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse


noiembrie 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
A doua ediţie a evenimentului caritabil Arte pentru carte, care are ca scop strângerea de fonduri pentru bursele a patru copii cu rezultate foarte bune la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse, va avea loc sâmbăta şi duminica aceasta, 10 şi 11 noiembrie 2018, la sediul Universităţii Ecologice din Bucureşti, de pe strada Franceză nr. 22. Evenimentul va găzdui ateliere - de la gastronomie, la olărit, sau mărgelit - momente artistice, concursuri şi expoziţii. Îi putem susţine pe Florentina, Izabela, Valentina şi Denis participând la numeroasele acţiuni pregătite cu drag de organizatori şi oferind o donaţie în schimbul produselor expuse, lucrate manual. Găsiţi programul de sâmbătă şi duminică aici.

 
Imaginează-ţi că eşti pasionat de învăţătură, dar nu ai cum să îţi urmezi drumul, fie din cauza problemelor financiare, fie datorită unor neajunsuri fizice. Susţinerea oamenilor de lângă tine este mai mult decât binevenită.
 
Asociaţia umanitară Tadeu, în colaborare cu Biserica Sfântul Dumitru-Poştă, încearcă să vină în întâmpinarea acestor momente dificile.
 
"Pentru că nu e suficient să vrei să faci bine, ci trebuie să faci binele bine", spune Preot Dr. Mihai Gojgar, Paroh al Bisericii Sfântul Dumitru-Poştă, "ne-am străduit să oferim tuturor câte ceva. Aşa că fiecare vizitator va pleca având în suflet bucurie. Nu cerem bani pentru noi, ci pentru cei pe care, de multe ori, nu îi vedem. Sunt patru copii, puteau fi 4.000, 40.000. E un strop într-un ocean. Dar vârfurile nu se ating cu pasul?"
 
 
Cine sunt copiii pe care îi susţinem anul acesta?
 
Florentina suferă de diplegie spastică (paralizie cerebrală), lucru ce îi îngreunează orice activitate obişnuită, dar care nu o împiedică să fie pasionată de dansuri. Deşi este nevoită să urmeze în fiecare zi terapii de recuperare, nu lipseşte niciodată de la şcoală. Are nevoie de susţinere pentru a termina clasa cu notă mare şi pentru a putea continua programul de recuperare. Cu banii din bursă, mama doreşte să-i asigure fiicei sale un meditator la matematică şi la limba română.
 
Izabela este sora Florentinei, iar faptul că a asistat, de când era mică, la terapiile surorii ei, a făcut-o să îşi dorească foarte mult să ajute, la rândul ei, alţi copii. Vrea să devină kinetoterapeut şi visează să studieze la Facultatea de Medicină. Veniturile familiei nu pot acoperi momentan meditaţiile Izabelei (biologie, chimie şi limba română), însă prin evenimentul de week-endul acesta sperăm să putem face câţiva paşi pentru a o susţine pe Izabela.
 
Valentina este bolnavă de cancer şi de curând a suferit o operaţie în Italia, cu eforturi financiare mari pentru familie. Cu toate acestea, este o fetiţă energică, sociabilă, cu rezultate foarte bune la şcoală. Părinţii sunt foarte mândri de fiica lor şi fac tot ce le stă în putinţă pentru a o ajuta să îşi urmeze pasiunile: handbalul, dansul şi tenisul, iar puţin sprijin este mai mult decât binevenit.
 
Denis este elev în clasa a V-a, în Mogoşoaia, şi îşi doreşte să ajungă preot. Cu bucuria de a merge la şcoală şi a învăţa în fiecare zi, atunci când este acasă, Denis îşi ajută tatăl şi bunica la gospodărie şi este băiat de altar la biserica din Mogoşoaia. Alături de cei patru fraţi ai săi, băiatul este crescut de tatăl lor şi de bunică.

La prima ediţie, de anul trecut, a evenimentului Arte pentru carte, alţi trei copii au primit burse sociale oferite din donaţiile participanţilor: Mihai, elev în clasa a X-a, un băiat isteţ, ambiţios şi atent, pasionat de informatică, Maria Cristina, o fetiţă ce suferă de o malformaţie a coloanei vertebrale şi este crescută de mama şi bunica sa, şi Mauro, un mic pictor de care are grijă bunica sa. Poveştile lor, aici.

 
Cum putem ajuta
 
Vino la evenimentul Arte pentru Carte, participă la numeroasele activităţi artistice ce se vor desfăşura şi oferă o donaţie în schimbul unuia sau a mai multor produse expuse.
 
Participanţii devin astfel oaspeţii organizatorilor, bineveniţi la ateliere gastronomice cu surprize culinare, la atelierele pentru copii şi adulţi - de pictură, tricotat, mărgelit, quilling, sau la Atelierul Lânos, de lucru cu lână netoarsă - unde învăţăm să creăm propriile accesorii de purtat şi ne distrăm folosind tehnica de lucru a împâslirii cu apă şi săpun, sau la atelierul de olărit, sub îndrumarea meşterului olar Cristian Munteanu. De asemenea, oaspeţii pot participa la jocuri educativ-interactive în limbile română şi engleză, la concerte, momente de poezie, şi la expozitia de pictură cu lucrări ale artiştilor amatori, prieteni ai asociaţiei. Despre program, mai multe informaţii aici.
 
Oferă o donaţie în schimbul unuia sau a mai multor produse expuse: săpunuri şi creme naturale, lumânări parfumate pictate la atelierul de creaţie şi îndeletniciri de la Biserica Sfântul Dumitru-Poştă, semne de carte lucrate manual din material şi sârmă, mileuri, suporturi candele, căni pictate, borcane cu miere, gem, dulceaţă, murături, compot). Fiecare donaţie poate înseamna o zi în plus de studiu pentru Florentina, Izabela, Valentina şi Denis, şi încă un pas făcut în direcţia împlinirii visului lor.
 
Pentru cei care vor să îi susţină pe cei patru copii, dar nu pot ajunge la târg, acesta este contul Asociaţiei umanitare Tadeu (în RON), în care pot fi depuşi bani pentru Florentina, Izabela, Valentina şi Denis:
RO29 BTRL RONC RT04 0801 7801.


Despre organizatori 
 
Biserica Sfântul Dumitru-Poştă este menţionată pentru prima oară în anul 1655, ca fiind biserica de lemn unde se face jurământul pentru stabilirea adevărului într-un proces. În prezent, adăposteşte moaştele Sfântului Dimitrie cel Mare, recent dăruite, ale Sfântului Pantelimon şi ale Sfântului Haralambie.
 
Scopul Asociaţiei Tadeu este acela de a contribui la conservarea şi promovarea tradiţiilor, la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor aflate în dificultate, prin acţiuni de ajutorare, înlăturarea sau reducerea influenţei factorilor prin care este afectată demnitatea fiinţei umane, asigurarea calităţii procesului de educaţie si creşterea gradului de unitate socială, aspect estenţial pentru rezolvarea problemelor din comunitate.
 

Arte pentru carte 2018 - pagina de facebook.
 
Contul Asociaţiei umanitare Tadeu (în RON), în care pot fi depuşi bani pentru cei patru copii, Florentina, Izabela, Valentina şi Denis: RO29 BTRL RONC RT04 0801 7801

0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Sezonul 2018/19 Royal Opera House la Happy Cinema Bucureşti, Comunicat de presă
 Festivalul Gellu Naum, ediţia I, 2016, Comunicat de presă
 Ediţie aniversară - Festivalul Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, 2016, Comunicat de presă
 Peste 50 de evenimente la cea de-a zecea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale, 2016, Comunicat de presă
 Horia-Roman Patapievici şi Andrei Şerban la Humanitas Cişmigiu, joi, 18 decembrie 2014, Comunicat de presă
 Alte articole


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer