februarie 2019
Festivalul de film documentar Astra Film Festival, 2019
Ediţia nr. XXVI a Astra Film Festival, cea mai importantă manifestare dedicată cinematografiei de nonficţiune din România, ce va avea loc în perioada 14-20 octombrie 2019, aşteaptă înscrieri în secţiunile competiţionale ale AFF 2019, termenul limită pentru trimiterea propunerilor fiind data de 25 martie 2019. Profesioniştii filmului de nonficţiune mai au la dispoziţie 4 săptămâni pentru a finaliza procedura de înscriere.

Ca şi la ediţiile sale precedente, Astra Film Festival încurajează producţiile documentare cu amprentă puternic personală din punct de vedere tematic şi/sau al formei, documentare creative şi filme de autor, preţuind în mod special realizarea artistică şi onestitatea abordării temelor.

În competiţie pot fi înscrise exclusiv producţii documentare cu o durată de minimum 40 de minute (min. 15 minute pentru secţiunea Docschool), cu drepturi de copyright înregistrate în 2018 şi 2019. Filmele acceptate în secţiunile din afara competiţiei oficiale nu au obligaţia respectării acestei condiţii.

Pentru înscrieri trebuie accesat acest link, propunerile urmând a fi evaluate începând cu momentul primirii unei versiuni de previzualizare a filmului.
Producţiile înscrise trebuie să fie în versiune finală, pentru distribuţie, cu subtitrare în engleză în cazul în care filmul este vorbit într-o altă limbă. Versiunea de previzualizare trebuie să fie protejată cu parolă, iar linkul de descărcare a filmului trebuie să rămână valid pe toată durata desfăşurării AFF. Materialele video sunt păstrate în arhiva Astra Film Festival doar în scop documentaristic şi pentru consultarea acestora de către profesionişti, exclusiv în spaţiul fizic al AFF.
După finalizarea procedurii de înscriere online, autorii şi/sau deţinătorii de drepturi asupra filmelor nu îşi mai pot retrage înscrierea.

Înfiinţat în 1993, Astra Film Festival este cel mai mare eveniment dedicat filmului documentar şi de nonficţiune organizat în România şi totodată o importantă manifestare de profil din Europa.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus