Întâlnirea a avut o dublă miză: poziţionarea strategică pe care o capătă România, ca singură ţară din Europa Centrală şi de Est care a reuşit înfiinţarea unei instituţii publice de dans contemporan, şi perspectiva relocării CNDB în Sala OMNIA - în curând cea mai performantă sală de spectacole din Capitală.
O delegaţie internaţională de la Bruxelles, formată din 20 de directori şi programatori de spectacole şi festivaluri din Europa, a ajuns în Bucureşti pentru a concepe o strategie pentru CNDB ca punct cultural strategic al Europei. Întâlnirea este prilejuită de faptul că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale este pe cale să rezolve o veche problemă a întregii comunităţi de dansatori şi coregrafi care, în ciuda succeselor internaţionale, duc lipsă de condiţiile necesare pentru a profesa. În cadrul acestei întâlniri, echipa CNDB a prezentat în detaliu planurile viitoarei clădiri. Vava Ştefănescu, Directorul CNDB, a expus schiţele din faza de proiectare, funcţiile şi capacităţile pe care le va avea viitoarea clădire, atât de aşteptată de profesioniştii dansului şi de societatea civilă, care au fost parte activă în procesul înfiinţării acestei instituţii.
Aşa cum se arată în documentele de proiect de buget pentru anul 2019, o prioritate a MCIN este "finalizarea lucrărilor de proiectare a Sălii Omnia, apoi demararea lucrărilor de modernizare". Astfel, CNDB iese din paradigma precară în care a funcţionat de la lansarea sa din 2004 şi trece, după o aşteptare de 15 ani la un standard mai mult decât aşteptat atât de către artiştii şi publicul din România, dar în aceeaşi măsură aşteptat şi de instituţiile internaţionale de profil cu care colaborează.
Tot în 2019, va avea loc în România o întâlnire care va reuni reprezentanţii tuturor Caselor de Dans din Europa, în contextul poziţionării strategice a CNDB şi a dezvoltării dansului contemporan românesc la nivel internaţional.