aprilie 2019
Festivalul TIFF 2019
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (31 mai - 9 iunie 2019) invită adolescenţii din toată ţara să răspundă provocării Let's Go Digital!. Ajuns la ediţia cu numărul 17, atelierul dedicat pasionaţilor de cinema, fotografie şi editare video, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, le va oferi tinerilor şansa de a realiza un film sub îndrumarea profesioniştilor din industrie, în cadrul celui mai important eveniment din România dedicat cinematografiei.
Formularul de înscriere este disponibil aici: http://tiff.ro/lgd/formular-inscriere.

"Puneţi inhibiţiile într-o poşetă şi aruncaţi-o pe fereastra trenului care vă va aduce la Cluj.", îi sfătuieşte Lia Ştefănescu, participant la ediţiile anterioare LGD, pe toţi cei 15 adolescenţi care vor fi selectaţi în urma înscrierilor la cea de-a 17-a ediţie a atelierului. Experienţa LGD le va oferi pasionaţilor de cinema şansa de a petrece 1o zile la TIFF, timp în care vor parcurge toate etapele realizării unui film, de la alegerea subiectului şi scrierea scenariului, până la filmare şi montaj. Îndrumaţi de profesionişti din cinematografia română, ei vor lucra pe aparatură de filmare profesională, vor avea acces la evenimentele festivalului şi vor lua parte la întâlniri cu invitaţi din lumea filmului.


Adolescenţii vor lucra în echipe de câte trei, pornind de la o temă dată. Trei seniori, foşti participanţi Let's Go Digital!, se vor alătura acestei ediţii pentru a-i îndruma pe începători şi pentru a realiza un "making of" al atelierului.

Dincolo de premii şi performanţe, aventura LGD va reprezenta pentru fiecare dintre tinerii selectaţi o adevărată iniţiere în limbajul audiovizual. Pentru majoritatea participanţilor din ediţiile anterioare, peste 350 de tineri de la prima ediţie, atelierul a reprezentat startul carierei în film. Cei mai mulţi dintre aceştia au absolvit studii de cinema, filmează, montează, regizează sau joacă în filme, organizează festivaluri sau scriu despre cinema. ,,E un spaţiu foarte special ce te ajută să descoperi în tine un potenţial nelimitat. Te uimeşti pe tine însuţi atunci când ajungi la LGD şi asta e foarte tare!'', subliniază cineasta Andreea Borţun, participant la ediţia din 2007 şi senior în ediţia 2008, ce tocmai se pregăteşte să filmeze un nou scurtmetraj.

Înscrierile au loc până pe data de 27 aprilie 2019. Regulamentul complet şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul TIFF: http://tiff.ro/lgd/regulament.


Ediţia cu numărul 17 a Let's Go Digital! este organizată de Asociaţia de Cultură Urbană Cluj în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi va avea loc la Cluj-Napoca între 31 mai şi 9 iunie 2019.

***
Ne puteţi urmări pe:
www.tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Twitter: TIFFRomania | Instagram
***
Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

Descarcă programul TIFF 2019 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus