Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2019

Start înscrierilor la atelierul de film pentru adolescenţi Let'sGo Digital!, 2019


aprilie 2019
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (31 mai - 9 iunie 2019) invită adolescenţii din toată ţara să răspundă provocării Let'sGo Digital!. Ajuns la ediţia cu numărul 17, atelierul dedicat pasionaţilor de cinema, fotografie şi editare video, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, le va oferi tinerilor şansa de a realiza un film sub îndrumarea profesioniştilor din industrie, în cadrul celui mai important eveniment din România dedicat cinematografiei.
Formularul de înscriere este disponibil aici: http://tiff.ro/lgd/formular-inscriere.

"Puneţi inhibiţiile într-o poşetă şi aruncaţi-o pe fereastra trenului care vă va aduce la Cluj.", îi sfătuieşte Lia Ştefănescu, participant la ediţiile anterioare LGD, pe toţi cei 15 adolescenţi care vor fi selectaţi în urma înscrierilor la cea de-a 17-a ediţie a atelierului. Experienţa LGD le va oferi pasionaţilor de cinema şansa de a petrece 1o zile la TIFF, timp în care vor parcurge toate etapele realizării unui film, de la alegerea subiectului şi scrierea scenariului, până la filmare şi montaj. Îndrumaţi de profesionişti din cinematografia română, ei vor lucra pe aparatură de filmare profesională, vor avea acces la evenimentele festivalului şi vor lua parte la întâlniri cu invitaţi din lumea filmului.


Adolescenţii vor lucra în echipe de câte trei, pornind de la o temă dată. Trei seniori, foşti participanţi Let'sGo Digital!, se vor alătura acestei ediţii pentru a-i îndruma pe începători şi pentru a realiza un "making of" al atelierului.

Dincolo de premii şi performanţe, aventura LGD va reprezenta pentru fiecare dintre tinerii selectaţi o adevărată iniţiere în limbajul audiovizual. Pentru majoritatea participanţilor din ediţiile anterioare, peste 350 de tineri de la prima ediţie, atelierul a reprezentat startul carierei în film. Cei mai mulţi dintre aceştia au absolvit studii de cinema, filmează, montează, regizează sau joacă în filme, organizează festivaluri sau scriu despre cinema. ,,E un spaţiu foarte special ce te ajută să descoperi în tine un potenţial nelimitat. Te uimeşti pe tine însuţi atunci când ajungi la LGD şi asta e foarte tare!'', subliniază cineasta Andreea Borţun, participant la ediţia din 2007 şi senior în ediţia 2008, ce tocmai se pregăteşte să filmeze un nou scurtmetraj.

Înscrierile au loc până pe data de 27 aprilie 2019. Regulamentul complet şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul TIFF: http://tiff.ro/lgd/regulament.


Ediţia cu numărul 17 a Let'sGo Digital! este organizată de Asociaţia de Cultură Urbană Cluj în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi va avea loc la Cluj-Napoca între 31 mai şi 9 iunie 2019.

***
Ne puteţi urmări pe:
www.tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Twitter: TIFFRomania | Instagram
***
Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2019


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Celebrarea culturii franceze la TIFF, 2019, Comunicat de presă
 Uzina Filmelor de Amatori, creată de Michel Gondry la TIFF, 2019, Comunicat de presă
 Filme premiate şi succese de casă la TIFF, 2019, Comunicat de presă
 Compozitorul Jean-Michel Bernard şi grupul Les Négresses Vertes în premieră la TIFF, 2019, Comunicat de presă
 TIFF la majorat: primele filme confirmate pentru 2019, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2019


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer