mai 2019
Articole diverse
În perioada 7-15 iunie 2019, muzicianul-chitarist Costin Soare continuă seria turneelor de succes din anii trecuţi cu un nou proiect intitulat De la Schubert la Sting. Desfăşurat în 6 oraşe din ţară, sub egida Asociaţiei Culturale Kitharalogos, turneul are ca fir conducător ideea de cântec: lied-uri de Franz Schubert, aranjate de unul dintre cei mai importanţi chitarişti ai secolului al XIX-lea, Johann Kaspar Mertz; lucrări care au la bază arii sau cântece celebre; Sonata a III-a de Manuel Maria Ponce, una dintre cele mai frumoase compuse pentru chitară în secolul XX, care are în partea mediană un Chanson nostalgic; iar la finalul călătoriei muzicale, un aranjament inedit după unul dintre cele mai iubite song-uri cântate de Sting, Shape of my heart.

Ca şi în anii precedenţi, în 2019 asociaţia îşi îndeplineşte obiectivul de a promova şi sprijini tinerele talente în afirmare de la noi prin invitarea acestora cu mini-recitaluri în deschiderea a două concerte şi oferirea de corzi şi accesorii pentru instrument.

Unul dintre cei mai apreciaţi şi activi chitarişti români, cu 8 turnee naţionale la activ, muzician polivalent cu un repertoriu care porneşte de la muzica veche (interpretată la lăută) şi ajunge la cea contemporană, Costin Soare continuă seria turneelor "De la Bach la Beatles" şi "De la Paganini la Piazzolla" în care combinaţia dintre un repertoriu clasic, tradiţional al chitarei clasice şi aranjamente spectaculoase după lucrări din cultura pop/rock/jazz a secolului XX atrage spectatori de toate vârstele şi din toate categoriile sociale.

Calendarul turneului

Vineri, 7 iunie 2019
Ploieşti
, Muzeul de Artă, ora 17:00
Intrarea liberă în limita locurilor disponibile

Sâmbătă, 8 iunie 2019
Bucureşti
, Institutul Cervantes, ora 19:00
Intrarea liberă pe bază de rezervare, scriind la [email protected]

Luni, 10 iunie 2019
Mediaş
, Biserica Evanghelică "Sf. Margareta", ora 19:00

Miercuri, 12 iunie 2019
Reghin
, Casa de Cultură "Eugen Nicoară", ora 19:00
Intrarea liberă

Vineri, 14 iunie 2019
Castelul Bran
, ora 19:00
Bilet: 50 de RON; rezervări la: [email protected] sau la telefon 0268237700

Sâmbătă, 15 iunie 2019
Castelul Peleş
, ora 16:00
Intrare pe bază de rezervare: rezervă[email protected]

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos
Parteneri: Hora S.A., Reghin - Fabrica de instrumente muzicale, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), Muzeul de Artă-Ploieşti, Institutul Cervantes, Primăria Mediaş, Biserica Evanghelică "Sf. Margareta"-Mediaş, Primăria Reghin, Compania de administrare a Castelului Bran.
Parteneri media: Radio România Muzical, Observator Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro, LiterNet.ro.


Costin Soare (www.costinsoare.com) este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. "Dinu Lipatti", Bucureşti şi prof. asoc. la Universitatea Naţională de Muzică), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional "Serile de chitară" (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsă la a opta ediţie, în cadrul căreia concertează chitarişti de top din întreaga lume.
Cu o experienţă de 8 turnee naţionale la activ (Românesc 100% - 2019; Flautul fermecat - 2018 - ambele alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu; De la Paganini la Piazzolla - 2018; turneul de lansare a CD-ului Twenty Shades of Music - 2017 - alături de Ion Bogdan Ştefănescu; De la Bach la Beatles - 2017; Muzica în palatele României - 2016; Armonii pascale - 2015 - alături de actriţa Daniela Nane; Nocturne şi dansuri - 2013), un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri), altul în 2017, Twenty Shades of Music (alături de Ion Bogdan Ştefănescu), membru permanent a două ansambluri camerale (alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg. Pentru activitatea desfăşurată în 2016 (turneul Muzica în palatele României şi organizarea Festivalului Internaţional "Serile de chitară", ediţia a VI-a), Costin Soare s-a numărat printre nominalizaţii secţiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor "Matei Brâncoveanu" ale Fundaţiei Alexandrion.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus