iunie 2019
Articole diverse
Film+, programul alternativ de susţinere a producţiilor cinematografice independente cu buget redus, lansează apelul de proiecte pentru cea de-a 4-a ediţie (2019). Programul Film + se adresează tinerilor realizatori de film din România, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova cu un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj în derulare, care au nevoie de consultanţă şi sprijin, indiferent de stadiul în care se află proiectul.

Film+, laboratorul de lucru, consultanţă şi sprijin, invită tinerii realizatori de film de scurtmetraj şi lungmetraj din România şi din regiune să aplice la cea de-a patra ediţie a programului. Aceştia îşi pot înscrie proiectele prin completarea formularelor online de pe http://film-plus.ro/despre-film-plus/cum-aplic/, indiferent de genul acestora (ficţiune, animaţie, documentar, experimental) şi stadiul în care se află la momentul aplicaţiei (dezvoltare de scenariu, producţie, post-producţie).

Film+ pune la dispoziţia aplicanţilor resurse fizice, precum şi expertiza îndrumătorilor şi a partenerilor pentru susţinerea proiectelor selectate, după cum urmează:

Film+ Dezvoltare - proiectele selectate pentru acest modul vor beneficia de îndrumare şi consultanţă pentru dezvoltarea scenariului şi pregătire pentru etapa de producţie. Proiectele care necesită sprijin pentru această etapă pot fi înscrise până la data de 12 iulie 2019.

Film+ Producţie - pentru proiectele ce au nevoie de sprijin şi consultanţă pentru filmare şi producţie (regie, imagine, sunet, în funcţie de nevoile specifice ale proiectului), precum şi acces la resurse fizice precum echipamente, spaţii de filmare, completarea echipei şi altele, data limită de înscriere este 1 august 2019.

Film+ Work-in-Progress - realizatorii de film selectaţi în această etapă vor primi sprijin pentru finalizarea proiectelor, beneficiind de consultanţă specifică etapei de post-producţie artistică sau tehnică, în funcţie de nevoile fiecărui proiect (montaj, post-procesare, imagine, sunet, efecte speciale, grafică etc), precum şi acces la resurse fizice (studio de sunet, de procesare imagine, grafică etc). Data limită pentru înscrierea proiectelor pentru această etapă este 23 august 2019.

Programul FILM+ a fost iniţiat în anul 2016 de o echipă de tineri cineaşti, formată din regizorul Paul Negoescu, producătoarea Anamaria Antoci, directorul de imagine Ana Drăghici şi Alex Trăilă, consultant în cinematografie şi audiovizual, cu scopul de a reuni resurse şi expertiză în cadrul unei platforme de colaborare ce vine în sprijinul realizatorilor de film.

"FILM+ a apărut ca să suplinească veriga lipsă dintre şcoala de film, fie ea instituţionalizată sau autodidactă, şi industria de film din România. Apoi am observat că această verigă lipseşte nu doar României ci şi ţărilor din jur aşa c-am decis să ne extindem şi-n Moldova, Bulgaria şi Serbia.", declară regizorul Paul Negoescu.

Prin ediţiile anterioare, Film+ a susţinut dezvoltarea a peste 30 de scurtmetraje şi a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa, în cadrul secţiunii Film+ Pop-Up, la workshop-uri şi masterclass-uri susţinute de cineaşti consacraţi precum Corneliu Porumboiu şi Radu Jude.

Programul este iniţiat de Asociaţia Graphis 122 şi implementat alături parteneri şi specialişti implicaţi în programul de mentorat.
Cea de-a patra ediţie este co-finanţată de către programul Europa Creativă - MEDIA al Comisiei Europene, Administraţia Fondului Cultural Naţional* şi Centrul Naţional al Cinematografiei
Parteneri media: AaRC.ro, Sub 25, Cinemagia, IQAds, Modernism, Ziarul Metropolis, Filmsi.ro.
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus