iunie 2019
Articole diverse
29 iunie 2019, ora 19:00
La Centrul de Teatru Educaţional Replika, Bucureşti
 
Spectacolul Glorie, pe un text de Alexa Băcanu şi în regia Oliviei Grecea, vorbeşte despre poveşti şi eroi, despre ce căutăm când alergăm înspre glorie, despre spectaculos şi banal, atât în basme, cât şi în vieţile noastre de fiecare zi. Urmărind figura eroului şi a altor personaje arhetipale de basm prin timp şi spaţiu, spectacolul încearcă să le înţeleagă evoluţia în raport cu contextul care le-a creat, în speranţa că în final se va ajunge la o mai bună înţelegere a poveştilor noastre personale.

Spectacolul face parte din proiectul Work in Progress, care a propus o formulă experimentală de implicare a publicului în crearea programului cultural care i se adresează: în luna martie a acestui an, publicul clujean a fost invitat să voteze următoarea producţie Reactor, dintr-un număr de cinci variante posibile. Propunerea câştigătoare - Glorie - a avut premiera în 23 iunie 2019, iar în data de 29 iunie 2019, spectacolul urmează a fi prezentat la Centrul de Teatru Educaţional Replika din Bucureşti.

GLORIE
Sâmbătă, 29 iunie 2019, ora 19:00
Centrul de Teatru Educaţional Replika
 
Text: Alexa Băcanu
Regie: Olivia Grecea
Cu: Alexandra Caras, Radu Dogaru, Oana Mardare, Paul Socol
Muzică: Linda Ianchiş
Scenografie şi costume: Andra Handaric
Păpuşi: Forró Ágnes

"Ah, glorie, pe care nimeni nu ştie să o definească prea exact, cât de perfectă eşti tu să ne motivezi alegerile, să ne îndrepţi paşii spre pericole pe care altfel le-am ocoli de la distanţă, să ne faci să uităm că suntem muritori şi că dacă ne lovim, ne doare!"

De la basm la naraţiuni contemporane, poveştile ne seduc, ne copleşesc, ne inspiră. Urmărind personajele arhetipale de basm prin timp şi spaţiu, plecăm de la rolul lor şi nevoia noastră de a comunica prin ele, pentru ca în final să ajungem la o mai bună înţelegere a propriilor noastre poveşti.

Eveniment cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
_________________________
Mai multe detalii despre programul Reactor puteţi găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus