octombrie 2019
Articole diverse
Teatrul Act organizează în perioada noiembrie 2019 - februarie 2020 Şcoala de bine - un proiect prin care ne propunem să promovăm importanţa educaţiei culturale în rândul copiilor şi tinerilor cu vârste între 9 şi 19 ani.

Timp de 4 luni, peste 320 de copii şi adolescenţi din Bucureşti, Prahova, Buzău şi Craiova vor participa la cele trei ateliere de teatru, dans şi comunicare creativă, coordonate de actorul Vlad Bălan, balerina Corina Aldea şi psihologul Bogdana Fati.

  

Dorinţa noastră, prin desfăşurarea Şcolii de bine, este aceea de a ajuta copiii şi tinerii să se apropie de domeniul cultural prin descoperirea faptului că arta este esenţială pentru existenţa şi dezvoltarea lor, dar şi că poate fi o vocaţie încă nedescoperită pentru mulţi dintre ei. Teatrul practicat poate conduce la dezinhibare, dansul este o formă de libertate şi expresivitate, iar comunicarea şi scrierea pot fi utilizate ca o formă de terapie. Astfel, arta, dincolo de dimensiunea estetică, are aplicaţii concrete în dezvoltarea inteligenţei emoţionale, a capacităţii de problem solving, stimularea creativităţii, contribuind la o viaţă echilibrată.

Prima sesiune de ateliere va avea loc la Teatrul Act, sâmbătă, 2 noiembrie 2019, avându-i ca participanţi pe elevii Şcolii Gimnaziale 190, din sectorul 4.

Proiectul este derulat de Asociaţia Culturală ACT şi finanţat prin programul "În stare de bine", susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

*****
Despre Asociaţia Culturală Act
Înfiinţat în 1995, TEATRUL ACT este primul teatru independent din România. În septembrie 1998, Asociaţia Culturală Act inaugurează spaţiul propriu, multifuncţional, destinat spectacolelor de teatru, muzică, film, dans şi expoziţii pe Calea Victoriei la numărul 126, unde funcţionează şi astăzi la peste 21 de ani de activitate.Teatrul ACT are experienţă în derularea de proiecte culturale pentru tineri prin cele două programe pe care le-a organizat: "Festivalul Tinerii şi Muzica" şi "Teatrul face pACT cu gashka ta din liceu". Scopul iniţial a fost familiarizarea elevilor din liceele bucureştene cu activitatea specifică unui teatru, cu spectacolul de teatru şi lumea artistică, respectiv non-artistică implicată în buna desfăşurare a fenomenului teatral.

Despre Programul În stare de bine
În stare de bine este un program de finanţare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizaţiilor neguvernamentale din România, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Obiectivul programului este creşterea calităţii vieţii locuitorilor din comunităţile rurale şi urbane, prin sprijinirea iniţiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informaţii, accesaţi www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 ţări şi o reţea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilităţii ecologice şi sociale este un aspect esenţial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma "Implicarea face diferenţa", sub umbrela căreia sunt comunicate toate acţiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfăşurate în parteneriat cu asociaţii nonguvernamentale regionale sau naţionale şi urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro.

Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile
Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, la iniţiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică şi sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societăţii civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil şi întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.fdsc.ro.


Promovat de: Radio România Cultural, Revista Amfiteatru, LiterNet.ro, Semne Bune, The Institute, BookHub.
Mai multe detalii despre proiectul Şcoala de bine sunt disponibile pe www.teatrulact.ro sau pe pagina noastră de facebook: Şcoala de bine.

Pentru mai multe detalii:
Tiana Alexe
E-mail: [email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus