decembrie 2019
Primul album al Mădălinei Pavăl, Oamenii se fac dor, alături de videoclipul-cadou Te cuprind, sunt acum disponibile pe canalul de Youtube Mădălina Pavăl Oficial.
Un cadou actual mai ales pentru cei care tocmai descopera efectele magice ale doinei în liniştirea sufletului.


Prin acest concept, Mădălina şi muzicienii cu care colaborează au adus în contemporan şapte doine despre dor, ce ne vor face să reevaluăm raportul cu tradiţia, folclorul şi ce mai înseamnă ele astăzi pentru identitatea noastră fragilă - dor de România, dor de casă, dor de oamenii dragi sau dor de noi înşine. Pentru Mădălina Pavăl, dorul şi doina nu-s doar vorbe-n vânt menite sa stârneasca sentimente patriotice - acest album este un proiect despre noi, cei care am uitat de noi, dar vrem să ne redăm nouă.


"Oamenii se fac dor cântă povestea mea şi a ta, şi a ta, şi a ta, şi a ta. Cântă povestea aşa cum e a fost ea "scrisă" de fiecare dintre noi. Şi cum o scriem mai departe, zi de zi, dor cu dor", spune Mădălina.


Inspirate din partituri vechi moştenite de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók, dar mai ales din experienţe intime bucovinene (versurile sunt scrise chiar de ea), Mădălina Pavăl vine cu interpretări asubtile şi eclectice ale doinei care te fac să te scufunzi în fotoliu, să închizi ochii şi să te laşi dus în călătoriile enigmatice ale emoţiei. Doinele ei, spre deosebire de cele tradiţionale, care se cântă a cappella şi se transmit prin viu grai, implică orchestraţii complexe, onirice, levantine, bizantine, baroce, cu arome de jazz şi beat-uri de azi.


"Uneori ne e dor de o stare. De un el. Sau de o ea. De copilărie. De primul sărut. Sau ultimul. De bunici. De şcoală. De acasă. De părinţi sau de prietenii plecaţi să îşi facă un rost şi o viaţă departe de noi. Oamenii se fac dor conţine 7 piese, dar nu sunt despre tristeţe. Dorul românesc e ceva doar al nostru. Dar ce bucurie că avem oameni şi lucruri de care ni se fac dor. Iar uneori, noi suntem dorul altor oameni. Bucuraţi-vă de dorurile voastre! Ele vin doar ca să vă spună că sunteţi pe drumul cel bun - iubim, trăim, suferim, cădem, ne ridicăm şi dansăm!", mai povesteşte Mădălina pe Facebook.


Albumul Oamenii se fac dor a fost lansat alături de Orchestra de Barockeri pe data de 28 noiembrie 2019, la Sala de Operă a Conservatorului din Bucureşti şi poate fi ascultat în întregime pe Youtube.


Parteneri media: Hit Music Channel, Radio Guerrilla, Agerpres, ziare.com, Romania Journal, Liternet, Observator Cultural, Life, Infomusic, Iconcert, Un site de muzică, PRwave, Iqool, România Pozitivă, 4arte, Catchy, Acasă, Urban, Zile şi Nopţi, Goingout, Bucharest Guide, Pro Bucureşti, Inoras.ro, Coţofana Urbană, Bucureşteni, Feeder.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus