Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Amoroso la Sala Radio pe 8 martie 2020 - Concertele Radio România Muzical

martie 2020
Cu ce rimează dragostea? Pentru noi, cu "Amoroso" - un eveniment special de Mărţişor.

Trei solişti internaţionali de renume, violonista Sarah Christian, violistul Răzvan Popovici şi pianista Mara Dobrescu, propun duminică, 8 martie 2020, de la ora 19.00, un concert cameral în care se împletesc lucrări celebre despre dragoste şi eternul feminin. Printre acestea, opusuri ale unor mari compozitoare: Trei romanţe op. 22 de Clara Schumann şi Duo concertant de Rebecca Clarke, alături de adevărate capodopere ale repertoriului clasic: partea I din Sonata Primăverii de Ludwig van Beethoven, Liebesleid de Fritz Kreisler, Salut d'amour de Edward Elgar, printre altele.

Este cadoul oferit de Radio România Muzical şi UniCredit Bank, în colaborare cu Asociaţia Sonoro, celor care iubesc muzica de cameră şi preferă să sărbătorească o zi specială, într-o companie muzicală deosebită.
Este şi debutul unei noi serii de evenimente la Sala Radio, Concertele Radio România Muzical, organizate de unicul post românesc dedicat muzicii clasice în coproducţie: recitaluri şi concerte camerale cu nume prestigioase ale scenelor româneşti şi internaţionale.

Numele violistului Răzvan Popovici, iniţiatorul şi organizatorul fenomenului SoNoRo, este deja binecunoscut în România. SoNoRo este o platformă culturală, ce include festivaluri de muzică de cameră, turnee naţionale şi internaţionale şi un amplu proiect educativ. Numele lui Răzvan Popovici, în calitate de membru al ansamblului RARO, apare pe 8 discuri de mare succes la nivel internaţional. De 16 ani, Răzvan Popovici conduce şi un festival în Germania: Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein, iar la München a înfiinţat seria de muzică de cameră "Pèllerinages". Numeroşi tineri muzicieni au beneficiat de îndrumarea sa în cadrul unor cursuri masterclass; din 2018, Răzvan Popovici este şi profesor invitat la Conservatorul Regal din Antwerp - Belgia. Viola rămâne însă marea sa pasiune: dovadă stau numeroasele concerte susţinute pe mari scene internaţionale, alături de nume dintre cele mai importante.

Violonista Sarah Christian s-a născut la Augsburg în 1990; părinţii săi erau saşi originari din România. Este absolventă a Mozarteumului din Salzburg şi a cursurilor de master de la Universitatea Hanns Eisler din Berlin, unde a şi predat între 2013 şi 2016. Din 2013 este concertmaestru al Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, una dintre cele mai importante orchestre de cameră din lume. În 2017 a obţinut premiul al II-lea la Concursul ARD de la München, la acea ediţie neacordându-se premiul I. În egală măsură, Sarah Christian iubeşte şi interpretează des muzică de cameră la cele mai importante festivaluri de gen din Germania; a înfiinţat şi în oraşul ei natal, Augsburg, o serie de muzică de cameră. Are şi o importantă carieră de solist, alături de orchestre din Germania şi România.

Pianista Mara Dobrescu, stabilită în Franţa, este unul dintre cei mai importanţi artişti români care activează în spaţiul francofon. Absolventă a Conservatorului Superior de Muzică din Paris, este pasionată în special de repertoriul modern şi contemporan român şi francez. A revenit pe o scenă românească, după mult timp, în 2018, la festivalul "Moştenitorii României muzicale" organizat de Radio România Muzical, apoi, în turnee, alături de flautistul Matei Ioachimescu şi la concertele festivalului SoNoRo. Este autoarea albumului Soleil de nuit care s-a bucurat de mare succes la nivel internaţional.

Parteneri media: Agerpres, Adevărul, Dilema veche, Historia, revista Cariere, Editura Universul juridic, Observator cultural, Zepellin, Psychologies, Tv Mania, Avantaje, liternet.ro, Hotnews.
Coproducători: Radio România Muzical şi Asociaţia Sonoro.
Partener principal: UniCredit Bank.
Biletele sunt disponibile în reţeaua www.bilete.ro. Abonamentele la stagiunea muzicală Radio nu sunt valabile.

Toate articolele despre Articole diverse

Un virus numit OPERĂ. Luminiţa Arvunescu în dialog cu ..., Comunicat de presă
 Concertul STARS IN THE SKY / STELELE-N CER prezentat în stagiunea on-line a Konzertsaal-Viena, Comunicat de presă
 LP vine în Bucureşti în luna iulie a anului 2021, Comunicat de presă
 Haley Reinhart vine în Bucureşti în primăvara lui 2021, Comunicat de presă
 Concert online de lansare a CD-ului Oglinzi (Costin Soare - chitară) pe Scena virtuală TAMTAM, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.