martie 2020
Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timişoara va marca Ziua Mondială a Teatrului vineri, în 27 martie 2020, cu difuzarea pe internet a înregistrării spectacolului de succes 7/7, în coregrafia şi interpretarea lui Baczó Tünde. Spectacolul va fi disponibil gratuit pe paginile de Facebook ale Teatrului (română @teatrul.maghiar.timisoara şi maghiară @temesvariszinhaz), vineri, 27 martie 2020, între 19:00-24:00.

Spectacolul de dans contemporan 7/7 porneşte de la piesa lui William Shakespeare Cum vă place, mai precis de la monologul "Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori". Urmărind evoluţia rolurilor jucate de Femeie de-a lungul vieţii (de la naştere - copilă, elevă, tânără, mamă, femeie matură, bătrână), dansatoarea Baczó Tünde se transfigurează cu lejeritatea unui fluture, îmbrăcând veşminte diferite: "Mai multe roluri joacă omu-n viaţă / Iar actele sunt cele şapte vârste." Dramaturgia spectacolului este semnată de Simona Donici.

Acest one woman show nonverbal a fost creat pentru stagiunea 2013/2014 la Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" şi a participat la evenimente importante precum Festivalul Internaţional Shakespeare din York, Festivalul Internaţional Shakespeare Gdansk, Festivalul Internaţional Shakespeare Craiova. Muzica a fost interpretată live pe durata spectacolului de compozitorul Cári Tibor, decorul este semnat de Albert Alpár, iar proiecţiile video îi aparţin Klárei Balázs.


Ziua Mondială a Teatrului se sărbătoreşte din 1957 în data de 27 martie. În situaţia pandemiei şi a restrângerii activităţii trupei, în luna aprilie 2020 vor fi publicate înregistrări complete ale spectacolelor mai vechi din repertoriul Teatrului Maghiar de Stat "Csiky Gergely".

Pentru noutăţi şi programul transmisiunilor, urmăriţi www.tm-t.ro şi paginile de Facebook. Toate filmările vor fi subtitrate în română.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus