aprilie 2020
Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, 2020
În contextul pandemiei de COVID-19, organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au luat decizia reprogramării pentru anul 2021 a celor peste 500 de evenimente care ar fi trebuit să aibă loc la Sibiu în 2020. Din dorinţa de a rămâne alături de public, chiar şi în aceste vremuri dificile, în perioada 12 - 21 iunie 2020 va fi organizată o ediţie specială FITS #online "Puterea de a crede / Empowered", ce va fi difuzată integral online, pe canalele festivalului (Facebook, YouTube, website).

"Trăim momente în care realitatea şi vieţile noastre ale tuturor sunt redefinite. Sper că fiecare dintre voi, toţi cei care ne sunteţi alături de 27 de ani, veţi reuşi să depăşiţi această perioadă cu bine. Ne gândim la cei care sunt afectaţi în mod direct de evoluţia pandemiei de COVID-19, la personalul medical din linia întâi, la toţi cei ale căror vieţi sunt afectate şi sperăm din toată inima ca revenirea în normalitate să vă găsească pe fiecare sănătoşi.

Ediţia 2020 a festivalului, asemenea Olimpiadei Culturale şi a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, precum şi a multor altor evenimente de calibru internaţional, a fost reprogramată. Am decis să rămânem alături de publicul din Sibiu şi din întreaga lume, în cadrul unei ediţii speciale online. Marile evenimente culturale ale lumii au nevoie de continuitate, iar în această perioadă de însingurare, fiecare dintre noi avem nevoie mai mult decât oricând de artă, în toate formele ei: teatru, dans, muzică, literatură; artă care să aline şi să ne dea forţă să credem în viitor. Cu acest crez puternic am luat decizia ca în acest an să oferim publicului o Ediţie Specială FITS #online "Puterea de a crede / Empowered", în perioada 12 - 21 iunie 2020. Ediţia online a festivalului constituie o tranziţie de la o perioadă de criză, la o perioadă de normalitate.

Zece zile, timp de 12 ore pe zi, FITS va oferi publicului, online, un program de transmisii care va include marile spectacole ale lumii din zona de excelenţă a teatrului, operei, dansului, muzicii, circului contemporan, realizate de artişti consacraţi, care au primit de-a lungul timpului sau vor primi stele pe Aleea Celebrităţilor. Bursa de spectacole de la Sibiu, Therme Forum, întâlnirile din cadrul Platformei Doctorale, conferinţele speciale ale festivalului sunt evenimente care de asemenea nu vor lipsi din programul ediţiei speciale FITS #online. Tot ceea ce gândim, gândim pentru publicul nostru, tot ceea ce facem, facem pentru publicul de pretutindeni pe care îl avem alături de peste două decenii. Rămânem împreună online şi imediat ce situaţia ne va permite vom readuce miracolul artei, pe scenele Sibiului. Vă doresc tuturor multă sănătate şi să ne revedem cu bine, online şi offline!
" Constantin Chiriac, Preşedinte FITS

Descarcă programul FITS 2020 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus