Bulandra online a ajuns în peste un milion de locuinţe de români! Mai precis 1.123.273 de locuinţe de români în care s-au putut vedea spectacole marca "Bulandra" în perioada 22 martie - 23 aprilie 2020.
Teatrul Bulandra şi-a făcut o datorie de credinţă din a readuce în atenţia publicului spectacole importante din repertoriul său şi pe artiştii care au contribuit la scrierea istoriei sale.
După spectacolele Shakespeare, săptămâna 27 Aprilie - 3 Mai 2020 este dedicată cunoscutei regizoare Cătălina Buzoianu şi spectacolelor sale montate la Teatrul Bulandra. Cu această ocazie, vor fi postate fotografii, cronici, gânduri ale regizoarei sau ale celor cu care, aşa cum îi plăcea să spună "a făcut echipă".
Aşa cum i-a obişnuit pe spectatorii săi de pretutindeni, Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra va continua difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro.
De data aceasta sunt programate trei producţii astfel:
miercuri, 29 aprilie 2020, ora 19.00 - Patul lui Procust de Camil Petrescu (1995)
vineri, 1 mai 2020, ora 19.00 - Petru de Vlad Zografi (1998)
duminică, 3 mai 2020, ora 19.00 - Turandot de Carlo Gozzi (2000).
Cătălina Buzoianu a debutat la Teatrul Bulandra în anul 1975, cu spectacolul Hedda Gabler de Ibsen. Este anul în care a pus în scenă şi Interviu de Ecaterina Oproiu, o producţie care a rămas în istoria spectacologiei româneşti datorită adaptării inspirate a textului şi a interpretărilor de excepţie, din distribuţie făcându-se remarcate actriţe precum: Gina Patrichi, Mariana Mihuţ, Tamara Buciuceanu, Draga Olteanu-Matei. Regizoarea Cătălina Buzoianu revine la Teatrul Bulandra după anul 1985 şi aici va rămâne până în anul 2006, când iese la pensie.
De-a lungul anilor, Cătălina Buzoianu s-a impus prin spiritul inovator, prin pasiune şi prin capacitatea de a forma echipe şi, mai ales, de a fermeca oamenii. A montat texte diverse de la autori contemporani şi dramatizări ale scrierilor acestora (O dimineaţă pierdută de Gabriela Adameşteanu) până la dramaturgi la care a redevenit de mai multe ori precum Pirandello şi Strindberg.
Ştiinţa de a aduce actorii împreună, perseverenţa în dorinţa de a descoperi lucruri sunt câteva dintre darurile cu care a fost înzestrată Cătălina Buzoianu. A închegat echipe atât la venirea, în 1975, în Teatrul Bulandra cât şi mai târziu când a montat spectacole celebre precum Patul lui Procust, după Camil Petrescu (1995), Copilul îngropat de Sam Shepard (1996), Petru de Vlad Zografi (1998) sau celebrul spectacol itinerant Odiseea 2001 (2001).
Cătălina Buzoianu este ea însăşi un miraj, de aceea este important s-o păstrăm vie în memorie prin intermediul celor cincisprezece poveşti pe care le-a spus spectatorilor pe cele două scene ale Teatrului Bulandra.
Vă aşteptăm la Teatrul Bulandra online!