mai 2020
Articole diverse
Premiera: 22 mai 2020, ora 19:00
A doua reprezentaţie: 23 mai 2020, ora 19:00

 
Din izolare, şase actori din echipa Reactor împreună cu regizorul Bobi Pricop şi scriitoarea Lavinia Branişte au creat un videopoem performativ care vorbeşte despre noi toţi, despre situaţia în care ne aflăm şi despre lucrurile pe care criza le ridică la suprafaţă.

Spectacolul Exeunt va fi transmis live, pentru un număr limitat de participanţi, ca şi când ar avea loc în sala de spectacole a spaţiului Reactor. Însă apropierea fizică e înlocuită de tehnologie, aplauzele sunt înlocuite de discuţii pe chat, actorii joacă pentru un public invizibil, ale cărui reacţii şi le pot doar imagina. Cum ne va afecta asta pe toţi cei participanţi, artişti şi spectatori? Cât de mult teatru rămâne în teatrul online şi în ce altceva se transformă el? Rămâne să descoperim împreună.

Şase oameni aşteaptă de mult timp, în locuinţele lor, un viitor în care se vor putea întâlni şi vor fi împreună. Singurătatea se adânceşte şi scoate la iveală nostalgii, anxietăţi, frici. Însingurarea îi forţează să descopere noi moduri de exprimare, la care apoi vor fi nevoiţi să renunţe.

Exeunt (lat. exeo - ei/ele ies, folosit frecvent ca indicaţie pentru ieşirea din scenă a unui grup de actori) va fi pentru ei/ele ieşirea din intimitate. Drumul către un viitor împreună e o redescoperire a lumii, o călătorie de la o minte prăbuşită în sine la o minte colectivă, un traseu la capătul căruia, într-un spaţiu comun, componentele unui acelaşi organism se vor lega, rând pe rând, una de cealaltă.

Evenimentul face parte din programul multianual Postuman. Abordări performative, care are ca scop sondarea implicaţiilor etice, psihologice şi socio-politice ale evoluţiei tehnologice. Acest program cultural este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
 
EXEUNT
Texte: Lavinia Branişte
Regie: Bobi Pricop
Cu: Bianco Erdei, Cătălin Filip, Oana Hodade, Lucia Mărneanu, Lucian Teodor Rus, Adonis Tanţa
Video: Dan Basu / Muzică: Eduard Gabia / Programare şi suport tehnic: Mizdan
Concept afiş: dutzu (dutzu.ro) & BOLD (wearebold.ro). Realizat de Bucovesan.
 
Durata: 80 min
Vârsta: 14+
Limba: română

Biletele pot fi achiziţionate de pe platforma Eventbook: http:// https://bit.ly/3csCR39
_________________________
Mai multe detalii despre programul Reactor puteţi găsi pe http://www.facebook.com/ReactorCluj sau pe site-ul http://www.reactor-cluj.com.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus