mai 2020
Articole diverse
Deşi România pare să se fi dezmorţit după lunga perioadă a stării de urgenţă, sfera culturală este încă dominată de incertitudine în ceea ce priveşte reluarea activităţii cu publicul. În ciuda acestor dificultăţi, Teatrul "Andrei Mureşanu" a găsit o cale de a rămâne în continuare alături de spectatorii săi, respectând totodată normele şi prevederile legale cu privire la siguranţa sănătăţii acestora şi a personalului său. Astfel, începând cu data de 2 iunie 2020, echipa teatrului lansează programul "TAM în alertă", care va cuprinde atât evenimente la sediu, cât şi online, unde vor fi difuzate filmări ale unor spectacole din arhivă.

Primul proiect care va readuce actorii faţă în faţă cu publicul este "Actorul - o carte vie". Acesta se va derula, zilnic, în perioada 2-18 iunie 2020 şi le va oferi doritorilor posibilitatea de a sta de vorbă cu actorii TAM, astfel încât să le afle toate secretele. Întâlnirile se vor desfăşura într-o atmosferă intimă, întrucât în aceeaşi sală cu actorul-carte vie, va fi permis accesul câte unei singure persoane, care va putea rămâne acolo timp de maximum 20 de minute. Cei care vor participa la aceste întâlniri vor putea vizita totodată şi expoziţia de afişe şi costume de arhivă, amenajată de echipa TAM în incinta clădirii.

Biletele vor fi disponibile online, pe platforma biletmaster.ro. Încurajăm achiziţionarea biletelor exclusiv în acest mod, întrucât reprezintă calea cea mai sigură de a evita pe cât posibil plăţile în numerar, care prezintă un risc mai mare de contaminare cu noul coronavirus. De asemenea, pentru a evita o eventuală aglomeraţie la intrare, după achiziţia biletelor, spectatorii sunt rugaţi să trimită un E-mail pe adresa [email protected], în care să precizeze ziua şi ora vizitei. În acest fel, ne putem asigura că accesul în clădire se va face mult mai simplu, mai ordonat şi mai organizat.


Programul online cu spectacole de arhivă va începe sâmbătă, 6 iunie 2020, cu Lucia patinează, regia Radu Afrim. În următoarele zile de sâmbătă, respectiv 13, 20 şi 27 iunie 2020, vor putea fi urmărite în ordine, spectacolele: Insula, regia Florin Vidamski, Trei surori, regia Radu Afrim şi Domnul Kolpert, regia Cristian Ban. Toate spectacolele difuzate online rămân gratuite şi vor fi disponibile pe pagina de Facebook a teatrului.Cum în scurt timp se apropie una dintre cele mai frumoase sărbători ale anului, Ziua Internaţională a Copilului, echipa TAM a conceput un program şi pentru cei mai mici dintre spectatori. Cu acest prilej, online, pe mai multe platforme, vor fi difuzate spectacole pentru copii, iar live, actriţele Alexandrina Ioana Costea, Anca Pitaru, Camelia Paraschiv Katai, Elena Popa şi Fatma Mohamed vor citi poveşti.

Precizăm că siguranţa spectatorilor noştri este foarte importantă pentru noi. De aceea, am igienizat clădirea corespunzător şi am luat toate măsurile necesare pentru evitarea oricăror riscuri de a pune sănătatea oamenilor în pericol, aşa că iubitorii de artă, teatru şi lectură pot participa la evenimentele TAM cu toată încrederea.

Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost şi ne sunt aproape şi promitem să îmbogăţim oferta şi cu alte evenimente în perioada următoare, depăşind rând pe rând toate obstacolele cu care ne confruntăm.

Cu prietenie,
Echipa TAM

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus