iunie 2020
Articole diverse
Teatrul "Bulandra" înseamnă istorie, valoare şi dorinţa continuă de a se perfecţiona, cu ajutorul trupei şi al oamenilor de valoare din cadrul şi din jurul ei. Pentru Teatrul "Bulandra", au fost şi sunt importanţi artiştii care prin dăruirea lor i-au scris istoria.

În acest context, Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra" dedică săptămâna 1-7 iunie 2020 celei care a fost actriţa de neuitat Gina Patrichi. Astfel, în perioada menţionată se vor posta pe pagina oficială de facebook fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat Gina Patrichi, actriţă a Teatrului Bulandra în perioada 1964 - 1994.


Aşa cum i-a obişnuit pe cei aproape două milioane de spectatori români care au urmărit de pretutindeni transmisiile sale, Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra" continuă difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro şi transmite vineri, 5 iunie 2020, ora 19.00, Dimineaţa pierdută, după Gabriela Adameşteanu, dramatizarea şi regia Cătălina Buzoianu, producţie obţinută prin bunăvoinţa Societăţii Române de Televiziune.

Despre fiinţa fragilă şi în acelaşi timp plină de forţă a Ginei Patrichi s-a scris mult. La fel şi despre felul în care cucerea sala, despre profunzimea interpretării sale care rămânea imprimată pe inimă şi retină. Gina Patrichi este una dintre actriţele care au dat acel suflu unic pe care doar Teatrul "Bulandra" îl are, suflul dăruirii şi al teatrului de calitate. Gina Patrichi este un nume important al spectacologiei româneşti, o personalitate care s-a identificat timp de 30 de ani cu Teatrul "Bulandra".

Spectacolul Dimineaţa pierdută, după Gabriela Adameşteanu, care se va transmite vineri, 5 iunie 2020, ora 19.00, a avut premiera în anul 1986, iar din distribuţie făceau parte actorii: Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalagă, Tora Vasilescu, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Lucia Mara, Ina Apostol, Răzvan Ionescu, Eugenia Balaure.
Premiera tv a dramatizării acestui roman, premiat în 1984 de Uniunea Scriitorilor din România, a avut loc în 20 februarie 1990, adaptarea şi regia tv fiind semnate de Dan Necşulea.

"În meseria noastră, dacă nu eşti în stare să o iei mereu de la capăt, eşti pierdut. Încerc, pe cât se poate, să alerg spre o nouă tinereţe... în teatru. Sper să o găsesc, pentru că, în unele cazuri - spun eu - niciodată nu-i prea târziu. Şi pentru că nimeni, niciodată, nu este, nu poate fi, pe de-a-ntregul adult!" - Gina Patrichi

Să ne bucurăm, aşadar, spectatori de pretutindeni, de această săptămână dedicată teatrului şi actoriei de calitate marca "Bulandra"!
Vă aşteptăm la Teatrul "Bulandra" online!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus