iunie 2020
Festivalul Internaţional de foarte scurt metraj Très Court, 2020
În această perioadă plină de nesiguranţă, echipa Festivalului de foarte scurt metraj Très Court a avut o certitudine: aceea că festivalul trebuie să continue! Zis şi făcut, cea de-a 22-a ediție a Festivalului Très Court se va derula online din 5 până în 14 iunie 2020 cu ajutorul structurilor culturale din 20 de țări.

În România, festivalul este coordonat de Institutul Francez din România, cu susținerea Orange, în parteneriat cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei. Alături de Institutele Franceze din Cluj-Napoca, București, Iași şi Timișoara, festivalul este susţinut de instituții și asociații din Oradea, Baia Mare, Râșnov, Pitești, Zalău, Arad și Bistrița.

Această ediţie online a festivalului Très Court, excepţională şi gratuită, le va permite spectatorilor din lumea întreagă, fie că sunt liberi sau în izolare, să descopere 120 de filme noi, foarte concise, dar pline de talent.

Între 5 şi 14 iunie 2020, vă dăm întâlnire pe www.trescourt.com, unde filmele de maxim 4 minute vor fi grupate în secțiuni.

Filmele competiţiei internaţionale din 2020 vorbesc cu umor sau cu sensibilitate despre singurătate şi incertitudine, despre ecologie şi pericolul încălzirii globale, despre îndrăgostiri, despărţiri şi relaţii virtuale. Nu mai puţin interesante sunt însă şi celelalte secţiuni tematice: Paroles de femmes - filme feminine şi feministe, Familiale - selecţia pentru copiii, selecţia franceză sau selecţia de filme decadente Trash&Glam, prezentată pentru prima dată publicului român.

Pentru a viziona filmele festivalului, cu subtitrare în limba română şi alte 6 limbi, intraţi între 5 şi 14 iunie 2020 pe www.trescourt.com şi accesaţi harta care menționează toate locurile festivalului. Alegeţi unul dintre ele şi veţi obţine gratuit codul de acces de la unul dintre organizatorii locali ai festivalului: institute și alianțe franceze, centre culturale, asociații, instituții culturale, consilii județene sau biblioteci. Odată recuperat acest cod, vizionarea filmelor festivalului e la un clic distanţă.

Ca în fiecare an, la sfârșitul vizionării, spectatorii vor putea vota cele 3 filme preferate din Competiția internațională. Premiul internațional al publicului va fi acordat filmului care a obținut cele mai multe voturi din întreaga lume.

Această ediţie online a festivalului Très Court din luna iunie 2020 va fi completată în toamnă, în intervalul 7-17 noiembrie 2020, de o proiecţie specială în săli a competiției româneşti şi a unei selecții Best of 2020 a festivalului.

Pentru mai multe informaţii, consultaţi www.trescourt.com/ro.

Descarcă broşura Festivalului de foarte scurt metraj Très Court, 2020 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus