iunie 2020
Articole diverse
După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova s-a desfăşurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit şi momentul în care actorii şi echipa Naţionalului îşi reiau activitatea şi pun primii paşi pe scenă, respectând toate măsurile de siguranţă impuse de actualele condiţii de funcţionare a instituţiilor de spectacol.

Până când sălile de teatru vor fi din nou pline, Teatrul Naţional "Marin Sorescu" a iniţiat VIDEOFONIA, cel mai nou program al instituţiei, care va aduce noi videoexperienţe teatrale.

Primul eveniment din cadrul acestui program este That day of May 2020, o improvizaţie video performativă transmisă în regim de live streaming sâmbătă, 6 iunie 2020, ora 20:00, de pe acoperişul teatrului. Evenimentul, unic în istoria Naţionalului craiovean prin modalitatea de realizare şi transmisie (one-shot) îmbină elemente din teatru, dans, şi cinema şi va putea fi urmărit, în direct, pe website-ul: https://tncms.ro/live.

11.05.2020. Luni. Doar o zi. Nimic special.
Sunt departe de casă. În izolare voluntară ca alte miliarde de oameni de pe această Planetă.
Azi m-am gândit la familia mea.
Ca să pot să povestesc despre mine, trebuie să povestesc cumva şi despre ei.
Eu sunt o legătură între un trecut şi un viitor.
La fel ca ziua de 11.05.2020.


That day of May 2020
un scenariu inspirat din mărturiile membrilor familiei actorului George Albert Costea: Silvia, Alice, Mery, Monica, Coralia, Bogdan, Gabriel, Doina, Roxana, Gheorghe

Concept şi performance: George Albert Costea
Regia: Nicolae Constantin Tănase
DJ: Val Ciobanu
Director de imagine: Alexandru Matios
Coordonator livestream: Răzvan Ilinca

Nicolae Constantin Tănase este regizor de teatru şi film. Primul său scurtmetraj independent, BLU, i-a adus premiul "Cel mai bun Scurtmetraj Românesc" la TransilvaniaIFF 2012, iar în 2013, a primit premiul "Tânăra Speranţă" la Gala Premiilor GOPO. Lungmetrajul de debut Lumea e a mea a câştigat "Premiul pentru cel mai bun debut" în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF. La Karlovy Vary, în secţiunea "East of West", filmul a primit "Menţiunea Specială a Juriului", iar la Cottbus a primit anualul "Discovery Award". Al doilea lung-metraj a avut premiera la Praga în cadrul Prague IFF - Febio Fest.

Val Ciobanu - este un video-editor şi DJ român care abordează stilurile muzicale breakbeat, dnb, dubstep, house, techno, cunoscut pentru activitatea intensă pe cele mai cunoscute scene de gen din Bucureşti: Web, Studio Martin, Midi, Cool Cat, Frame, Underground, B52, Control, Expirat.

Următoarele evenimente din cadrul proiectului VIDEOFONIA sunt programate pe 11 iunie 2020 - Obsesii, one-woman show cu actriţa Cerasela Iosifescu, în regia lui Yiannis Paraskevopoulos, iar pe 19, 20 şi 21 iunie 2020 - Outfitul şearpelui de Marius Aldea, regia Andrea Gavriliu.

Spectacolele se vor juca în sala Studio a Teatrul Naţional "Marin Sorescu" şi vor fi transmise în regim de live streaming, spectatorii putând să le urmărească din casele lor, aici: www.tncms.ro/LIVE.

Biletele se pot achiziţiona de la agenţia teatrală sau online de pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet. Preţul biletelor este 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenţi / seniori) la Agenţia teatrală, şi 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/801.

Fiecare bilet contine un cod unic necesar pentru accesarea transmisiunii live pe www.tncms.ro/LIVE.

Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova
web: https://tncms.ro
facebook: www.facebook.com/tncms.oficial
instagram: www.instagram.com/teatrulnationalcraiova

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus