iunie 2020
Coriolanus
Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra" s-a remarcat de-a lungul timpului prin spectacolele sale puternice, cu un mesaj intens şi cu distribuţii de excepţie. De asemenea, de-a lungul anilor, din familia "Bulandra" au făcut parte regizori care şi-au cunoscut foarte bine actorii şi au încercat să-i pună în valoare prin spectacole de impact. Alexandru Darie rămâne unul dintre aceştia.

În acest context, Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra" dedică săptămâna 8-14 iunie 2020 regizorului şi celui care i-a fost director timp de 17 ani, Alexandru Ducu Darie. Cu această ocazie, vor fi postate fotografii, cronici, gânduri ale omului de teatru Alexandru Darie şi ale celor cu care a lucrat de-a lungul anilor.


De asemenea, duminică, 14 iunie 2020, ora 19.00, Teatrul difuzează online, pe pagina oficială de facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro, producţia manifest Coriolanus, de William Shakespeare. Spectacolul este obţinut prin colaborare cu Societatea Română de Televiziune şi, pentru a marca ziua în care regretatul Alexandru Darie ar fi împlinit 61 de ani, va fi difuzat în acelaşi timp de cele două instituţii.

Regizorul Alexandru Darie îşi începea drumul la "Bulandra" în anul 1992, cu spectacolul Mephisto de Horia Gârbea, căruia avea să-i urmeze, în 1994, succesul cu Poveste de iarnă de William Shakespeare, spectacol nominalizat de cinci ori la ediţia a III-a a Galei Premiilor UNITER (1995). Au urmat Trei surori de A.P. Cehov, pentru care a primit Premiul UNITER, şi alte zece spectacole pe texte clasice, contemporane, muzicale şi de operă. A fost directorul Teatrului "Bulandra" din anul 2002 până în anul 2019, când s-a stins din viaţă.

Difuzată duminică, 14 iunie 2020, ora 19.00, producţia de amploare Coriolanus de William Shakespeare s-a născut ca o continuare firească a întregii sale cariere fiind în acelaşi timp şi un spectacol testament. Cu o distribuţie de 70 de actori, Coriolanus pune în prim plan lupta pentru putere a personajului principal, precum şi sfârşitul tragic al acestuia, pe altarul ambiţiei şi al grandomaniei.

"Este necesar în România să se revină la teatrul politic, pentru că nu este numai o formă de protest, ci şi o formă de conştientizare a ceea ce ni se întâmplă. E un adevăr aparent banal pe lângă care trecem, când vorbim de teatru sau de Shakespeare, că teatrul e oglinda vremurilor. Iată că e o oglindă destul de mare şi de precisă", afirma Alexandru Darie.

Din distribuţie fac parte, printre alţii, actorii: Şerban Pavlu, Radu Amzulescu, Ana Ioana Macaria, Dan Bădărău, Camelia Maxim, Simona Pop, Ionel Mihăilescu, Gheorghe Ifrim, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru, Constantin Dogioiu, Elias Ferkin.

În săptămâna 8-14 iunie 2020, Teatrul "Bulandra" îl omagiază pe Alexandru Darie şi readuce în prim plan spectacolele sale montate aici timp de 26 de ani. De asemenea, pe data de 14 iunie 2020, când ar fi fost ziua sa de naştere, spectatorii de pretutindeni se pot bucura de una dintre cele mai intense şi mai provocatoare montări ale sale.
Vă aşteptăm la Teatrul "Bulandra" online!
De: William Shakespeare Regia: Alexandru Darie Cu: Şerban Pavlu, Radu Amzulescu, Camelia Maxim, Gigi Ifrim, Constantin Dogioiu, Romeo Pop, Ana Ioana Macaria. Ionel Mihăilescu, Antoaneta Cojocaru, Dan Bădărău

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus