iunie 2020
Gala Tânărului Actor HOP 2020
UNITER anunţă organizarea preselecţiei pentru Gala Tânărului Actor - HOP!, a XXIII-a ediţie.
Gala Tânărului Actor HOP 2020 continuă cu tema din 2019: Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual şi se va desfăşura tot sub bagheta cunoscutului coregraf şi dansator Gigi Căciuleanu.

În 2020 preselecţia se va desfăşura pe baza înregistrărilor video trimise de concurenţi.
Ne adresăm tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licenţă), cu vârsta până la 33 de ani.

Pentru ambele secţiuni, Individual şi Grup, preselecţia se va desfăşura în felul următor:
Prezentarea unui moment de mişcare şi text pregătit de concurent (maximum 10 minute la secţiunea Individual şi maximum 15 minute la secţiunea Grup);
Concurenţii vor pregăti un moment de Teatru-Coregrafic, având la bază unul (sau mai multe) dintre textele postate pe site-ul UNITER: www.uniter.ro. În construcţia momentului, concurenţii vor prezenta tratarea textului prin mijloacele teatrului coregrafic, sub formă mixtă - combinare liberă a formelor verbală şi non-verbală.
Componenţa maximă a unui grup - 7 persoane.

Motto-ul prezentei ediţii este: «ZIS ŞI FĂCUT", proiectarea vorbei şi a corpului în spaţiu.

Dacă în 2019 candidaţii care s-au prezentat au fost cu predilecţie "mişcători" care vorbesc, din 2020 este de dorit să se prezinte "vorbitori" care se mişcă". De aşa natură încât să fie respectat dozajul dintre text şi mişcare la egalitate, adică 50% text, 50% mişcare.

Se propune LA ALEGERE un evantai de 32 de texte extrase din opera lui Shakespeare.
Nu este de dorit, în niciun caz, să se "joace" personajele, sau să se interpreteze scenele pieselor care corespund textelor alese.
Alegerea este ABSOLUT liberă, un grup nefiind ţinut să aleagă neapărat un text cu dialoguri multiple; aşa precum şi un solo are libertatea de a alege nu neapărat un monolog, ci unul dintre textele cu mai multe personaje.
Prin urmare, textele pot şi trebuie tratate cât mai liber şi de manieră cât mai personală, atât prin spunere cât şi prin mişcare.

Cei admişi vor prezenta momentul pregătit în cadrul Galei HOP 2020 care va avea loc în luna septembrie 2020 la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti - Spaţiul Amfiteatru.

Candidaţii trebuie să trimită la adresa de email: [email protected] înregistrarea video a momentului pregătit (format landscape), un curriculum vitae, copie după diploma de absolvire (sau adeverinţă eliberată de facultate), o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi), titlul şi informaţiile logistice şi tehnice pentru exerciţiul prezentat.
Data limită de trimitere a materialelor pentru înscriere este 15 iulie 2020.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus