iunie 2020
Articole diverse
Odată cu ridicarea unora dintre restricţiile impuse de autorităţi în vederea stopării epidemiei COVID-19, Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe îşi intensifică activitatea, atât în mediul virtual, cât şi în spaţiul fizic.

Astfel, toţi cei cărora le plac poveştile sunt invitaţi să se bucure de ele în cadrul unui proiect de colaborare între Teatrul "Andrei Mureşanu" şi LiterNet.ro. Este vorba despre un program pe termen lung, care începe în luna iulie 2020 cu seria Poveştile măgăruşului. Aceasta cuprinde şase poveşti semnate de autori diferiţi, care s-au inspirat în crearea unei poveşti din desenele Iulianei Vîlsan. Lectura poveştilor va fi realizată de către actorii TAM: Alexandrina Ioana Costea, Anca Pitaru, Camelia Paraschiv Katai, Elena Popa, Fatma Mohamed şi Sebastian Marina. Poveştile (în format pdf) sunt deja disponibile gratuit pe site-ul LiterNet.ro, astfel:
1. Alina Andrei, Iuliana Vîlsan - Prea frumoasa poveste a d-lui Măgar
2. Valentina Carmen Dincă, Iuliana Vîlsan - Lumea lui Ciupicilă - Mofturici
3. Cătălina Miciu, Iuliana Vîlsan - Uşu, măgăruşul buclucaş
4. Valentina Mihart, Iuliana Vîlsan - Aventurile lui Noruleţ, măgăruşul călător
5. Nicole Sima, Iuliana Vîlsan - Povestea măgăruşului
6. Eduard Ţone, Iuliana Vîlsan - Aventurile măgarului Alfred

În offline, acolo unde publicului şi actorilor de teatru le este cel mai dor să se afle, în curtea Teatrului "Andrei Mureşanu", unde a fost amenajată o scenă special pentru situaţia din prezent, în cadrul programului "Teatrul de vară TAM", vor putea fi urmărite în aer liber două spectacole care se adresează îndeosebi publicului tânăr şi foarte tânăr, dar şi tuturor celor care ştiu să se bucure de artă şi frumos.

Astfel, Doi galbeni, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole TAM pentru copii, în regia Mirelei Bucur, se va juca de trei ori în ultima parte a lunii iunie 2020, după cum urmează:
sâmbătă, 20 iunie 2020, de la ora 11:00 şi de la ora 13:00;
miercuri, 24 iunie 2020, de la ora 17:00;
sâmbătă, 27 iunie 2020, de la ora 11:00 şi de la ora 13:00.

Pentru cei care au văzut deja spectacolul, este important să ştie că acesta îşi va surprinde publicul cu o distribuţie nouă, formată din actorii Liviu Popa / Marius Popa, Mona Codreanu, Sergiu Aliuş, Daniel Rizea şi Anca Pitaru.

Celălalt spectacol inclus în programul "Teatrul de vară TAM" este Toţi privesc înainte, în regia lui Sebastian Marina. Realizat împreună cu câţiva elevi ai secţiei de actorie de la Liceul de Artă "Plugor Sandor", spectacolul aduce în prim-plan perspectiva adolescentină asupra vieţii şi problemele tinerilor, motiv pentru care ar trebui vizionat de cât mai mulţi părinţi pentru a-i putea înţelege mai bine pe copiii lor adolescenţi. Din distribuţie fac parte Ana Maria Popa, Carla Goncz, Andra Ropota, Vivi Covalcic, Adrian Manole şi Andrei Mihai. Spectacolul se va juca în zilele de vineri 19 iunie 2020, marţi, 23 iunie 2020 şi vineri 26 iunie 2020, cu începere de la ora 18:00.


Pentru "Teatrul de Vară TAM" mulţumirile echipei teatrului se îndreaptă către Coca-Cola, care a făcut posibilă amenajarea spaţiului în aer liber, asigurând scaunele, umbrelele şi chiar şi produsele răcoritoare pentru toţi cei prezenţi.

Acestor activităţi li se adaugă şi cele din online, care constau în difuzarea unora dintre spectacolele din arhiva TAM, care vor putea fi urmărite gratuit în luna iulie 2020, conform programului următor:
sâmbătă, 4 iulie 2020 - Împreună, regia Mirela Bucur;
sâmbătă, 11 iulie 2020 - Mai întâi te naşti, regia Radu Afrim;
sâmbătă, 18 iulie 2020 - Nunta, regia Florin Vidamski;
sâmbătă, 25 iulie 2020 - Manej, regia Mirela Bucur.

Biletele sunt disponibile online, pe platforma biletmaster.ro. Încurajăm achiziţionarea acestora exclusiv în acest mod, întrucât reprezintă calea cea mai sigură de a evita pe cât posibil plăţile în numerar şi ajută la revenirea cât mai curând la starea de normalitate de dinainte de pandemie.

Le mulţumim tuturor celor care ne-au rămas fideli şi aşteptăm cu bucurie să îi revedem.

Cu prietenie,
Echipa TAM

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus