iulie 2020
Zilele Teatrului unteatru, 2020
La împlinirea a zece ani de activitate, unteatru sărbătoreşte vreme de zece zile bucuria de a fi pe scenă, alături de întreaga sa comunitate, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău. Organizat pentru prima dată exclusiv în aer liber, festivalul Zilele unteatru va aduce în faţa publicului, în perioada 17-26 iulie 2020, o selecţie a celor mai bune spectacole ale stagiunii curente, producţii invitate din ţară, evenimente pentru cei mici şi poveşti puse pentru prima dată în scenă. Accesul la toate evenimentele incluse în program va fi gratuit, în baza rezervărilor online, spectatorii având posibilitatea de a susţine continuitatea proiectului independent prin intermediul donaţiilor.

Programul Zilelor unteatru este disponibil mai jos, iar spectatorii pot rezerva locuri la evenimente prin intermediul platformei TomTix.

Devenit deja o tradiţie în peisajul cultural bucureştean, festivalul de teatru, muzică şi prietenie organizat an de an în miezul verii reprezintă locul de întâlnire al unora dintre cei mai apreciaţi artişti ai scenei româneşti cu publicul din ce în ce mai numeros. Într-un an marcat de schimbări neaşteptate în calendarul evenimentelor culturale organizate la nivel global, unteatru a găsit o formulă de a continua, optând, încă de la începutul crizei, pentru mutarea activităţii artistice în mediul online. Comunitatea de spectatori a continuat să susţină demersul proiectului independent, urmărind în siguranţă, din confortul propriilor case, poveştile transmise live din sala de teatru. Pentru a răspunde miilor de reacţii pozitive, organizatorii au pus la cale un maraton de evenimente în aer liber care să redea adevăratul sens cuvântului împreună.

"10 ani plini de bucurie şi de pasiune. Acum ne putem numi unteatru matur. Cu iubiri mature, cu relaţii trainice, cu experienţa satisfacţiilor şi a eşecurilor din tot acest deceniu. Ne-am imaginat altfel momentul acesta, cu sala plină de oameni şi cu libertatea de a ne îmbrăţişa şi de a ne felicita pentru mica mare istorie pe care am scris-o la unteatru împreună. Dar am înţeles că cel mai important este să fim în siguranţă şi să continuăm pe drumul deja bine pavat. Aşadar ne pregătim de o sărbătoare pe care nu o vom uita niciodată. Mulţumim unteatru, multumim oamenilor unteatru, din spate şi de pe scenă. La cât mai multe decenii de magie!'' - regizorii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii unteatru.

Din programul ediţiei aniversare nu vor lipsi textele clasice, spectacolele-experiment, premierele absolute şi concerte ale celor mai îndrăgiţi artişti. Accesul publicului va fi gratuit pe întreaga durată a festivalului, iar evenimentele se vor desfăşura cu respectarea tuturor normelor de siguranţă şi distanţare socială. Spectatorii îşi pot anunţa prezenţa la Zilele unteatru prin intermediul platformei TomTix, iar susţinătorii se vor putea implica în finanţarea proiectului independent, devenind Patreoni de teatru sau contribuind printr-o donaţie în ziua evenimentului.

Singurătatea pietrelor, primul produs #unteatruCinematic dezvoltat în studio pentru a fi prezentat pe marele ecran va deschide Zilele unteatru 10 printr-o proiecţie în premieră, organizată vineri, pe 17 iulie 2020, de la ora 21:00. Spectacolul regizat de Norbert Boda se numără printre cele mai noi producţii unteatru şi prezintă lumea văzută prin ochii lui Sandy - un copil care percepe diferit tot ce se întâmplă în jurul său şi încearcă să descopere astfel definiţia fericirii.


Tot în premieră, Catinca Drăgănescu, creatoarea platformei GO WEST, aduce pe scenă, la această ediţie, cea de-a treia parte a trilogiei despre migraţie. Spectacolul Domeniul luptei va putea fi urmărit la Roaba de Cultură sâmbătă, pe 25 iulie 2020, de la ora 21:30.


Publicul tânăr şi foarte tânăr e aşteptat la unteatru de copii, unde în dimineţile de weekend, începând cu ora 10:00, pot face cunoştinţă, prin joc şi joacă, cu personajele din spectacole precum S.O.S dispar poveştile sau Carina în drumul spre casă. Prezenţă constantă la Zilele unteatru, prietenii de la Auăleu vor aduce cu ei, la ediţia aniversară, câteva dintre cele mai apreciate producţii ale teatrului independent din Timişoara. Deja faimoasa Mioriţa, jucată pe scenele din întreaga ţară, va putea fi urmărită vineri, 24 iulie 2020, de la ora 22:00, iar Ferma (animalelor) va cuceri publicul sâmbătă, 25 iulie 2020, de la ora 19:00.


Atmosfera relaxată din Parcul Herăstrău va fi condimentată de concertele susţinute de Alexandru Andrieş, Byron, Fără Zahăr, Alex Ştefănescu, Maria Răducanu şi Maxim Belciug. Ediţia aniversară Zilele unteatru se va încheia la înălţime, cu mult aşteptata premieră oficială a spectacolului Noaptea bufonilor, regizat de Alexa Visarion. Programată iniţial în această primăvară, întâlnirea excepţională a iubitorilor de teatru cu îndrăgiţii actori Marian Râlea şi Richard Bovnoczki se va întâmpla duminică, pe 26 iulie 2020, de la ora 22:00.


Evenimente Zilele unteatru, 2020

Vineri, 17 iulie 2020
Ora 20:00
Mihai Dobre - live DJ set

Ora 22.00
Singurătatea pietrelor // unteatru cinematic // proiecţie în premieră
Regia: Norbert Boda
Cu: Alex Popa, Florina Gleznea, Bogdan Nechifor

Cum e să vezi, să simţi şi să percepi totul diferit? Mulţi copii se nasc în aceeaşi realitate, dar trăiesc într-un univers paralel. Sandy este unul dintre ei. Ne aflăm într-o cameră senzorială, unde toate simţurile şi percepţiile sunt trăite mai profund. Aici urmărim primii 15 ani şi 5 luni ai lui Sandy, un copil special, ai cărui părinţi duc o luptă continuă pentru fericire. În timp ce el este prins într-o reverie permanentă, părinţii lui trăiesc un coşmar, încercând să salveze căsnicia lor cândva magică. Cele mai semnificative şi dramatice momente din viaţa lor le vedem desfăşurate din perspectiva lui Sandy. Acest spectacol explorează lumea copiilor născuţi în această realitate diferită/alterată şi dramele pe care le trăiesc părinţii acestora.

Sîmbătă, 18 iulie 2020
Ora 19:00
Vindecare - concert Alex Ştefănescu

Eşti un om de succes formidabil, reuşita e a doua ta natură şi obţii mereu, fără excepţie, tot ce-ţi doreşti? Nu greşeşti niciodată şi lucrurile ies tot timpul conform planului? Trăieşti într-o stare constantă de extaz, creativitate, recunoştinţă, pozitivitate şi linişte sufletească? Ai succes nebun in dragoste, câştigi constant la loto şi trăieşti în opulenţă regală şi de bun gust? Totul se leagă în viaţa ta şi nu şti ce-i aia suferinţă de orice fel?
Felicitări, te poţi bucura în voie de viaţa ta perfectă şi instagramabilă.
Pentru ceilalţi... există o Vindecare! E un concert! Simplu! O voce şi o chitară ce explorează soluţiile posibile pentru viaţa celorlalţi 99% dintre oameni.
Durata - 1h10 min

Ora 21:00
Alcesta
de Euripide
- Cine moare în locul tău? -
tragedie, comedie, satiră
Regia: Kovács Zsuzsánna
Cu: Florina Gleznea, Lari Giorgescu, Ştefana Ionescu-Darzeu, Ionuţ Grama
Mulţumiri: Mariana Cămărăşan

Ce s-ar întâmpla dacă într-o zi zeii ar decide că trebuie să mori? Ce s-ar întâmpla dacă tot zeii ar decide că ai putea să fii scutit de moarte, dacă cineva s-ar oferi de bunăvoie să moară în locul tău? Cine ar trebui şi cine s-ar oferi să moară în locul tău? Ce ai face cu viaţa ta salvată?
Euripide a scris piesa Alcesta în 438 î.e.n, în amurgul democraţiei ateniene. În piesele lui, legea zeilor nu este dreaptă, este sursa luptei interioare. Povestea Alcestei este despre oameni, deşi zeii o complică. O tragedie despre Admet, rege în Phera şi frumoasa lui soţie, Alcesta, a căror dragoste a supărat zeii şi acum ei trebuie să se supună pedepsei. Dar, cum în viaţă nimic nu rămâne suspendat în tragic, şi în povestea aceasta apare un erou care va încerca imposibilul.

Duminică, 19 iulie 2020
Ora 10:00
unteatru de copii - Carina pe drumul spre casă
de Oana Răsuceanu
Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu
Regia: Oana Răsuceanu
Decor & Costume: Anca Lazăr / Muzica: Petre Ancuţa / Ilustraţie muzicală: Vasile Manta / Producător: Eugen Matei Lumezianu
Un spectacol produs de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă

Carina se pierde de părinţii ei într-unul din mall-urile bucureştene. Ajunsă singură pe străzile oraşului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo - pisica oraşului, cea care ştie fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piaţă cu tarabe sau fără, fiecare staţie de metrou sau de troleibuz.
Astfel, Carina are parte de o experienţă unică, prin care reuşeşte să descopere un oraş neştiut până atunci. Un oraş colorat, care conţine un pic de magie, un pic de muzică şi un pic de... nebunie urbană.
Vârsta recomandată: 4 - 10 ani
Durata: 60 minute

Ora 19:00
concert Maria Răducanu & Maxim Belciug - ANULAT DIN CAUZA PLOII

Duminică, 19 iulie 2020, ora 19.00, Maria Răducanu şi Maxim Belciug vin cu vocea şi ghitara, să ne cânte la sărbătoarea UNTEATRU - ZECE. Un concert-urare de bine, un gest prietenos, o călătorie de bucurie în sărbătorire. Şi, cum scria Matei Florian cu multă vreme în urmă, "nu ştiu cîţi dintre dumneavoastră sînt pregătiţi pentru o astfel de călătorie. Ce ştiu însă cu siguranţă este că în astfel de drumuri e bine să te lepezi de orice fel de griji şi complicaţii şi că, pînă una-alta, tihna pe care ţi-o poate dărui o muzică bună este cea mai lenevoasă şi plăcută cale înspre acolo. Şi nu trebuie să fii neapărat expert în lene tihnită ca să ştii că nici un medicament din lume nu se compară cu remediul simplu-complicat al unei voci şi al unei chitare care povestesc ceva despre morile de vînt. Iar atunci cînd cei care îţi cîntă sînt Maria Răducanu şi Maxim Belciug poţi să fii sigur că vei asculta măcar o poveste bine spusă."

Ora 21:00
Pelicanul - ANULAT DIN CAUZA PLOII
de August Strindberg
Regia: Florin Liţă
Scenografia - Gabriela Petrov / Sound Design - Adrian Piciorea / Light Design - Dragoş Mărgineanu
Cu: Florina Gleznea, Cezar Antal, Sandra Ducuţă, Alex Popa
Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani.

Pelicanul este o poveste despre iertare. Sau despre oameni care nu ştiu ce este iubirea şi cât de simplu o poţi avea.
Este omenesc, etic şi moral să îţi idolatrizezi mama. Dar dacă acesta nu vrea, sau nu poate să trăiască şi să ofere la rândul său aceleaşi sentimente faţă de propriii copii? Din cauza lipsei iubirii, relaţiile dintre Mamă şi Copii se intensifică, ajungându-se la o implozie sufletească în căutarea iubirii, a descoperirii de sine, şlefuirea unor personalităţi ori explorarea identităţii de gen.
Textul lui Strindberg descoase destine personale şi colective. Este povestea unei mame care îşi neglijează copiii şi îşi părăseşte soţul pentru a-şi trăi iubirea cu Axel, ginerele ei. Aceste personaje trăiesc iluzia unei familii normale. Odată cu moartea tatălui, puterea acestei iluzii dispare, dezvăluind modul în care cei doi copii au fost crescuţi. O realitate cruntă, urmare a egoismului şi egocentrismului mamei.
Într-un univers în care iluzia subjugă, cenzurează şi ucide tot ceea ce este mai pur şi frumos la un OM, copiii se "trezesc" din iluzia unei realităţi prefabricate şi îşi asumă condiţia. Iertându-se şi iertând. "Biata mama, iartă-te!"

Luni, 20 iulie 2020
Ora 21:00
La ţigănci
după Mircea Eliade
Regia: Andrei şi Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Distribuţia: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise / Florentina Ţilea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotlet

La ţigănci - textul care vorbeşte cel mai clar şi în acelaşi timp cel mai ascuns despre vis. Sau nu. Frumuseţea luptei pe care o duci cu un text care are la baza o nuvelă fantastică e ca indiferent de cine câştigă, rezultatul este uluitor: un spectacol in care recreăm o lume neînţeleasă pe care încercăm să o decriptăm prin bucatele de limbaj recognoscibil.

Marţi, 21 iulie 2020
Ora 20:00
Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt
de Matei Vişniec
regia: Cătălina Buzoianu
cu: Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa
mişcare scenică: Galina Bobeicu / elemente de pantomimă: Adrian Nour / sound design: Mihai Prejban, Sorin Antonie

"Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi..."

Ora 22:00
Ce zile frumoase!
de Samuel Beckett
Traducerea: Anca Măniuţiu
Regie: Sânziana Stoican
Cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan
Scenografie: Valentin Vârlan

Ce zile frumoase! este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane.
O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei.
Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiască. Va reuşi?

Joi, 23 iulie 2020
Ora 20:00
Greu de pensionat - Concert Alexandru Andrieş

Ora 22:00
Bad Talks
cu şi de Radu Iacoban
Scenografia: Tudor Prodan / Muzica: Aida Šošić
Mulţumiri: Dan Samoilă

Bad Talks e un spectacol dus cu pluta, populat de personaje pe care sigur le ştii, dar cu care nu ai stat de vorbă niciodată.
Dacă ar fi să atribuim un gen acestui exerciţiu dramatic, am pierde foarte mult timp. Sfatul meu ar fi să vă rupeţi o ora şi jumătate din timpul dumneavoastră pentru a vă crea propria părere legată de experienţa avută.
Ce vă pot spune sincer, este că veţi avea posibilitatea să râdeţi sau să vă emoţionaţi după bunul plac în funcţie de starea, problemele sau contextul care vă găseşte înainte de a intra în sala de spectacole.

Vineri, 24 iulie 2020
ora 10:00
unteatru de copii - Carina pe drumul spre casă
de Oana Răsuceanu
Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu
Regia: Oana Răsuceanu
Decor & Costume: Anca Lazăr / Muzica: Petre Ancuţa / Ilustraţie muzicală: Vasile Manta / Producător: Eugen Matei Lumezianu
Un spectacol produs de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă

Carina se pierde de părinţii ei într-unul din mall-urile bucureştene. Ajunsă singură pe străzile oraşului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo - pisica oraşului, cea care ştie fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piaţă cu tarabe sau fără, fiecare staţie de metrou sau de troleibuz.
Astfel, Carina are parte de o experienţă unică, prin care reuşeşte să descopere un oraş neştiut până atunci. Un oraş colorat, care conţine un pic de magie, un pic de muzică şi un pic de... nebunie urbană.
Vârsta recomandată: 4 - 10 ani
Durata: 60 minute

Ora 19:00
Comedie cu sifon - concert Fără Zahăr
Comedie, Rock Acustic, Folk Alternativ, Hip Hop ş-aşa.
Membri: Bobi Dumitraş - voce, chitară acustică / Bobo Burlăcianu - voce, chitară electrică
Oraşul natal: Dorohoi
Despre: Râdem, glumim, da' nu părăsim incinta.

Ora 22:00
spectacol invitat - Mioriţa (Auăleu, Timişoara)

Mioriţa - o adaptare hipnotizantă a celei mai semnificative opere populare româneşti. În balada cu peste o sută de versiuni, conflictul este centrat pe trei păstori, dintre care unul află de la o mioară că ceilalţi intenţionează să îl omoare şi să îi ia turma. Adaptarea teatrală extrage balada din zona poetică şi de folclor şi o transpune la intersecţia a două medii: muzica contemporană şi masca de teatru. Apelând la artişti de black metal (Sol Faur, ex-membru al Negură Bunget, în prezent membru al Dordeduh), percuţionişti de operă şi actori ai AUĂLEU Teatru Timişoara, proiectul Mioriţa adaptează una din versiunile mai puţin cunoscute ale baladei, cea din Banat. În această versiune, victima renunţă la lamentaţie, ia atitudine şi se revoltă înainte de a fi asasinată. Omorul rămâne punctul de maximă tensiune, în legătură cu tema "mireasa lumii", moartea fiind văzută ca o reîncorporare a trupului în natură.

Sîmbătă, 25 iulie 2020
 Ora 17:00
Proof - spectacol online
de David Auburn
Traducerea: Anna Maria Popa şi Costin Manoliu
Regia: Andrei si Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica / Light Design: Dragoş Mărgineanu
Distribuţia: Marian Râlea, Dana Rogoz, Ionuţ Vişan, Florentina Ţilea
Durata 1h30

"N-am vrut să vorbim despre matematică, deşi textul face asta pe alocuri. Noi am urmărit patru personaje care ne-au împins spre căutări mai adânci decât ne-am fi imaginat. Cu relaţiile lor bogate, cu neîmplinirile lor şi cu iubirea lor cu tot. Probabil e despre iubire şi nu despre altceva. Noi asta am găsit în întâlnirea asta. Iubire." - Andrei şi Andreea Grosu

Transmisiune gratuită pe Facebook-ul unteatru, oferită de Fashion Days în cadrul festivalului Zilele unteatru 10.

Ora 19:00
spectacol invitat - Ferma (Auăleu, Timişoara)
Dramatizare după romanul Ferma Animalelor de George Orwell: Ovidiu Mihăiţă
Acţionează: Christine Cizmaş, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cristian Popescu, Andrei Racolţa şi Ovidiu Mihăiţă
Înscenarea: Ovidiu Mihăiţă
Muzica: Cari Tibor / Sunet: Cristian Popescu / Lumini: Norbert Lovasz

Christine Cizmas, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cristian Popescu, Andrei Racolţa şi Ovidiu Mihăiţă îşi cer scuze în faţa porcilor, a vacilor, a cailor, a oilor, a măgarilor, a câinilor precum şi în faţa tuturor celorlalte vieţuitoare şi dobitoace fiindcă trebuie să se folosească de imaginea lor pentru a spune această poveste omenească. Vă rugăm să înţelegeţi că unele dobitoace din regnul uman nu ar putea accepta o asemenea poveste şi s-ar supăra, ne-ar bate, ne-ar amenda sau cine ştie ce altă grozăvie, aşa că, vă rugăm să ne înţelegeţi, nu e vorba de voi, e vorba de noi, dar cu toate că am trecut din totalitarism în democraţie prin sângele unei revoluţii, încă suntem nevoiţi să umblăm cu măşti.

Ora 21:30
Domeniul luptei
Text şi regie: Catinca Drăgănescu
Cu: Cezar Antal, Nicoleta Lefter, Alex Popa, Alex Ştefănescu, Valentina Zaharia
Scenografie: arh Gabi Albu / Light Design: Dragoş Mărgineanu

Din Nepal la Slatina, apoi ȋn sudul Italiei via Bucureşti, de la manufacturat confecţii la lucratul ȋn şaormerie, de la anvelopat blocuri la recrutare, Domeniul luptei urmăreşte povestea unui tânăr asiatic aflat în căutarea soluţiei pentru o viaţă mai bună în Europa.
Spectacolul ia forma unui basm urban şi imaginează povestea ca o experienţă de devenire. Ne aflăm într-o realitate fantastică în care dragonii şi mioarele se întâlnesc la umbra baobabilor şi a lui Ştefan cel Mare. Lansăm o invitaţie tragi-comică la reflecţie şi empatie, provocând spectatorul să-şi imagineze cum se simte lumea pe care am creat-o sub forma unui teatru al conştiinţei. La limita dintre documentar şi ficţional, Domeniul luptei este o fabulă a lumii contemporane în care tigri, bivoli şi oameni se luptă pentru a supravieţui.
Domeniul luptei este cel de-al treilea spectacol din Trilogia migraţiei - un proiect personal al regizoarei Catinca Drăgănescu. Continuând seria începută de ROVEGAN (Centrul de Teatru Educaţional Replika, 2016) şi Bun de export (Point Art Hub, 2017), acest al treilea demers abordează migraţia economică din perspectiva migranţilor non-europeni, punând accent pe statutul particular al României de ţară exportatoare şi totodată importatoare de forţă de muncă.

Duminică, 26 iulie 2020
Ora 10:00
unteatru de copii - E ora de păpuşi!
păpuşi, marionete şi umor cu Ana Crăciun-Lambru

E ora de păpuşi! este un spectacol interactiv pentru toate vârstele! Da, da, copiii, părinţii, chiar şi bunicii devin artişti: dansează alături de marionetele Storki şi Noki, îl antrenează şi apoi stau cu sufletul la gură pentru Viermişorul Acrobat, Tigruţ, o poartă pe Micuţa Inventatoare Bo Piper către nori! Fiecare poveste este plină de umor, dar şi de învăţăminte despre prietenie, empatie, grija pentru animale, curiozitate şi împlinirea viselor cu orice preţ!

Ora 19:00
Concert Byron

Ora 22:00
Noaptea bufonilor
Un spectacol de Alexa Visarion după texte de Cehov şi Shakespeare
Cu: Marian Râlea şi Richard Bovnoczki

Trei artişti de excepţie îşi unesc forţele şi deschid culisele teatrului, arătând spectatorilor lumea nevăzută a scenei. Regizorul Alexa Visarion aduce pe scena unteatru Noaptea bufonilor, o versiune scenică proprie, după texte de Cehov şi Shakespeare. În rolurile principale, doi actori emblematici pentru scena românească şi o întâlnire artistică inedită: Marian Râlea şi Richard Bovnoczki.
La împlinirea a 50 de ani de carieră, Alexa Visarion dedică acest spectacol profesorului său, regizorul Radu Penciulescu, şi memoriei actorului Ilie Gheorghe, care alături de Marian Râlea, a făcut parte din distribuţia spectacolului Noaptea bufonilor, în prima versiune, montată la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Despre unteatru
Un proiect independent lansat în urmă cu 10 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producţii de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureştean, ci şi de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artişti s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spaţiu construit din dorinţa de a oferi un mediu al libertăţii totale de exprimare prin teatru. În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelenţă UNITER - cea mai importantă recunoaştere oferită unei instituţii artistice de către profesioniştii din lumea teatrului. În tot acest timp, proiectul s-a susţinut exclusiv din şi prin vânzarea de bilete, cele mai multe dintre spectacole fiind produse cu resurse minime, din dragoste pentru teatru.

Despre Roaba de Cultură
Proiectul Roaba de cultură este dezvoltat de Asociaţia Green Revolution şi este o oază de linişte şi bună dispoziţie în natură, în parcul Herăstrău, zona Pescăruş, unde publicul poate descoperi activităţi dintre cele mai diverse: muzică, sport, workshop-uri şi activităţi de dezvoltare personală, teatru, film. Roaba de cultură beneficiază de sprijinul ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti) şi se desfăşoară în perioada iulie - septembrie 2020. Accesul în zona Roabei de cultură este liber şapte zile pe săptămână şi cu acces Wi-Fi gratuit.

***
Zilele unteatru este un proiect organizat de unteatru, cu sprijinul Ministerului Culturii.
Găzduit cu generozitate de: Roaba de Cultură
Parteneri media: Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, Urban.ro, Cultura la dubă, noi3.life, LiterNet, BookHUB, Munteanu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus