iulie 2020
Instrucţional pentru singurătate
Instrucţional pentru singurătate, seria teatrală online interactivă creată după un concept PopUP Theatrics şi produs pentru prima oară în România de către Teatrul LUNI de la Green Hours a fost selectat in secţiunea online a Festivalului Undercloud.

Cele trei instrucţionale, care îi au ca protagonişti pe actorii Marius Manole (101. Cum să te întâlneşti cu tine însuţi, r: France-Elena Damian), Katia Pascariu (102. Cum să dormi cât îţi propui, r: Tamilla Woodard) şi Matei Chioariu (103. Cum să rezolvi camerele singurătăţii, r: Ana Mărgineanu), oferă o meditaţie teatrală despre singurătate atunci când nu ne avem decât pe noi înşine în 11, 12 şi 13 august 2020 de la ora 20:30 în cadrul secţiunii online a festivalului Undercloud - Festival de Teatru Independent de Orice. Toate cele trei texte sunt scrise de dramaturgul Peca Ştefan. Ele sunt inspirate dintr-un material documentar ce cuprinde mărturiile diferiţilor artişti şi spectatori de teatru care se confruntă cu singurătatea încă de dinaintea crizei Coronavirus şi soluţiile lor practice şi inventive în a face din singurătate o artă cu care poţi trăi în fiecare zi.

PopUP Theatrics este un parteneriat între artiştii Ana Mărgineanu (Statele Unite, România), Tamilla Woodard (Statele Unite) şi Peca Ştefan (România, Germania). Ei realizează spectacole de teatru imersiv şi site-specific inclusiv teatrul virtual, în colaborare cu artişti din toată lumea, având o experienţă de un deceniu. Teatrul LUNI de la Green Hours a produs prima ediţie a Instrucţionalului pentru singurătate, a cărei premieră absolută în România a avut loc în 7, 8, 9 iulie 2020.

Totodată PopUP Theatrics va susţine în această săptămână în cadrul proiectului un webinar de storytelling teatral imersiv şi interactiv, pe platforme neconvenţionale, dedicat studenţilor Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale. Webinarul va fi condus (utilizând aceeaşi platformă utilizată online pentru spectacol) de către regizoarea Ana Mărgineanu, dramaturgul Peca Ştefan şi invitata lor din Statele Unite, regizoarea Tamilla Woodard.

Detalii despre fiecare instrucţional aici:

101. Cum să te întâlneşti cu tine însuţi. Introducere în arta îmblânzirii de sine de Peca Ştefan
Cu: Marius Manole | Regia: France-Elena Damian Scenografia & grafica: Gabi Albu
Calendar: 21, 28 iulie, 4 august 2020 | ora 19 şi 12 august 2020 | ora 20:30


102. Cum să dormi cât îţi propui (atunci când eşti singur). Introducere în arta somnului fără vinovăţie de Peca Ştefan
Cu: Katia Pascariu | Regia: Tamilla Woodard | Scenografia & grafica: Gabi Albu
Calendar: 22, 29 iulie 2020, 5 august 2020 | ora 19 şi 11 august 2020| ora 20:30


103. Cum să rezolvi camerele singurătăţii. Introducere în arta găsirii soluţiilor corecte de Peca Ştefan
Cu: Matei Chioariu | Regia: Ana Mărgineanu | Scenografia & grafica: Gabi Albu
Calendar: 9, 16, 23, 30 iulie 2020, 6 august 2020 | ora 19 şi 13 august 2020 | 20:30


Spectatorii pot participa la oricare dintre cele trei instrucţionale transmise live.
Accesul se face numai online iar numărul de locuri la fiecare reprezentaţie este limitat.
Toate instrucţiunile sunt disponibile odată cu achiziţionarea biletelor.
Organizatorii recomandă achiziţionarea Abonamentului care oferă acces pentru o persoană la toate cele trei instrucţionale.

Abonamentele sunt disponibile aici.

Ne puteţi urmări pe:
fb.me/instructionalpentrusinguratate
www.popuptheatrics.com
www.instructionalpentrusinguratate.ro
www.facebook.com/green.hours/
www.greenhours.ro 

Instrucţional pentru singurătate (Ediţia Întâi) este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii prin programul ACCES Online produs de Teatrul LUNI de la Green Hours (Asociaţia Green Hours) în parteneriat cu PopUP Theatrics, în premieră absolută. Manager proiect: Magda Săndulescu
Parteneri instituţionali: Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale"
Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: Radio France Internationale (RFI) România, Cărtureşti, LiterNet.ro, Revista Scena.ro, The Institute, DOR.ro, Urban.ro
Despre Green Hours Jazz & Theatre Café: Asociaţia GREEN HOURS a fost înfiinţată în octombrie 2013, în ideea continuării şi dezvoltării de pe poziţia unui ONG dedicat şi identificabil ca atare, a activităţilor artistice şi culturale desfăşurate neîntrerupt, cu începere din 1994, de clubul Green Hours. Au avut loc de-atunci, la sediul din Calea Victoriei nr. 120 şi în diverse deplasări în ţară şi în afara ei, aproximativ 3500 de concerte de jazz şi tot atâtea reprezentaţii teatrale (între care cca. 100 producţii şi co-producţii ale Teatrului LUNI).


De: Peca Ştefan Regia: France-Elena Damian / Tamilla Woodard / Ana Mărgineanu Cu: Marius Manole / Katia Pascariu / Matei Chioariu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus