iulie 2020
Festivalul de Film Anonimul 2020
Nouă producţii autohtone se regăsesc în competiţia de scurtmetraj românesc a celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care va avea loc între 12-16 august 2020 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Peste 50 filme au fost înscrise în competiţia de scurtmetraj românesc, selecţia acestora aparţinând criticului de film Ionuţ Mareş: "Apelul de înscriere a fost lansat când încă nu era clar dacă ANONIMUL va putea avea loc, aşa că numărul mare de scurtmetraje româneşti primite, câteva zeci bune, ne-a dat încredere şi speranţă. Din cauza contextului în care se va desfăşura ediţia din acest an a festivalului, am fost nevoit, din păcate, să aleg un număr ceva mai mic de titluri, care vor putea fi văzute în prezenţa realizatorilor. Este o competiţie dominată de femei regizor - şapte din cele nouă filme sunt făcute de cineaste, iar unele din ele vor fi arătate în premieră la Sfântu Gheorghe. Şi absolut toate spun poveşti puternice şi emoţionante."

Competiţia de scurtmetraj românesc Anonimul 17:

Bilet de iertare, regia Alina Şerban, cu Alina Şerban, Ionuţ Habet, Oana Ştefănescu
Bucureştiul văzut de sus, regia Andrei Răuţu, cu Marina Voica, Elvira Deatcu, Ştefan Iancu
Contraindicaţii, regia Lucia Chicoş, cu Nicoleta Lefter, Maria Ploae
În noapte, regia Ana Pasti, cu Ana Pasti, Gabor Bondi
Kaïmós, regia Sarra Tsorakidis, cu Maria Popistaşu, Simona Popescu, Victoria Cociaş
Laila, regia Raya Al Souliman, cu Ileana Puiu, Mazen Rifai
Luna mea, regia Claudiu Mitcu, cu Dana Rogoz
Moarte, regia Laura Pop, animaţie
Trecea un prinţ călare, regia Cristina Groşan, cu Silvana Mihai, Cristian Robe

Anonimul IIFF 2020 se va desfăşura în exclusivitate în aer liber, cu un număr maxim de 400 de participanţi la fiecare proiecţie. Accesul la proiecţii este gratuit şi se va face doar în baza rezervărilor electronice (bilete cu valoare 0), disponibile pe eventbook.ro, începând cu 11 august 2020.

Programul Anonimul 2020 cuprinde două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, precum şi proiecţii de film de lungmetraj, urmate de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

Mai multe detalii, precum şi programul festivalului, vor fi comunicate pe parcursul săptămânilor viitoare pe www.festival-anonimul.ro/.

 
Bilet de iertare / Bucureştiul văzut de sus
 
 
Contraindicaţii / În noapte

 
Kaïmós / Laila

 
Luna mea / Moarte

Trecea un prinţ călare

Ne puteţi urmări pe:
Website | Facebook | Instagram
***
Silva prezintă ediţia a 17-a a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, eveniment organizat de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.
Proiect cultural co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Dacin Sara şi Uniunea Cineaştilor din România.
Sponsori: FedEx, IT Smart Distribution
Parteneri principali: Green Village, Green Dolphin Camping
Parteneri: Navrom Delta, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Coca-Cola, Costa Coffee, Via Viticola, J'ai Bistrot Bucureşti, Eventbook.ro


Descarcă programul Anonimul 2020 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus