iulie 2020
Festivalul de teatru Undercloud, 2020
Undercloud - Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România ajunge în 2020 şi în grădina Muzeului Antipa.

Între 11 şi 18 august 2020, în fiecare dimineaţă, scena va fi rezervată secţiunii Minicloud, dedicată celor mici. Create de actorul Marian Râlea pentru Undercloud, spectacolele Cetatea Poveştilor se adresează copiilor între 3 şi 14 ani, dar sunt acceptaţi şi bunicii, părinţii sau fraţii/surorile mai mari.

Timp de 7 zile, de la 11:00 la 12:00, actorii împreună cu spectatorii construiesc o cetate a poveştilor. În fiecare zi, o nouă poveste dă viaţă cetăţii în aşa fel încât la final, în cea de a 8-a zi, cetatea va ţine un carnaval.


Spectacolele au loc păstrând distanţarea socială între spectatori şi respectând toate măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus (spălatul pe mâini înainte de intrarea în spaţiul de joc, dezinfectarea cu alcool, purtarea măştii de către adulţii însoţitori). Toate aceste reguli vor fi incluse ca parte din spectacol în aşa fel încât cei mici să aibă parte şi de un moment educativ ce va fi premiat de către organizatori la finalul reprezentaţiei.

Serile în grădina Muzeului Antipa vor fi dedicate performance-urilor lectură: Mai drăguţ decât Dostoievski (o lectură după Nora Iuga şi Angela Baciu, în dramatizarea lui Chris Simion-Mercurian cu Maia Morgenstern şi Carla-Maria Teaha), Cum am dresat un melc pe sânii tăi (piesă scrisă de dramaturgul Matei Vişniec, un "performance reading" în filigran poetic, creat de două femei - actriţa Carla Maria Teaha împreună cu regizoarea Mariana Cămărăşan) şi Nebunul (după romanul lui Savatie Baştovoi, punctul de pornire al spectacolului performance cu Antoaneta Cojocaru, în dramatizarea şi regia Chris Simion-Mercurian cu suport video semnat Bogdan Botofei). Secţiunea dedicată performance-urilor lectură este susţinută de CBRE.


Secţiunea "#BestOf", dedicată celor mai îndrăgite spectacole premiate de-a lungul anilor în festival şi atelierele pentru copii vor avea loc în curtea Muzeului Ţăranului Român.

Toate evenimentele Undercloud vor avea loc respectând măsurile impuse pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus.

Biletele pentru spectacolele Undercloud se găsesc online, pe Eventbook şi mystage.ro.
Spectatorii festivalului Undercloud pot beneficia şi în 2020 de tradiţionala ofertă "1+1". Oricine achiziţionează bilete cu un card Raiffeisen Bank primeşte 1 bilet gratuit la unul cumpărat, pentru orice spectacol # Undercloud13! Această ofertă este disponibilă la Muzeul Grigore Antipa, Librăria Humanitas Kretzulescu şi Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Mai multe detalii despre spectacolele # Undercloud 13 şi programul festivalului se găsesc pe www.undercloud.ro, pe facebook.com/undercloudfestival şi instagram.com/undercloudfestival.

Undercloud este creat şi organizat de Asociaţia Undercloud.
Finanţat de Ministerul Culturii.
Sponsori care s-au alăturat #UC13 până în prezent: Raiffeisen Bank, Staropramen, CBRE, Aqua Carpatica, Sâmbureşti,
Susţinut de: Euromedia, Nespresso, Red Bull, Idea Clean Zone, Kasper.
Parteneri instituţionali: Teatrul Metropolis, Teatrul Bulandra, Creart, Teatrelli, PMB.
Găzduit de: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".
Aplaudat de Radio Guerrilla din 2008.
Parteneri media: Zile şi Nopţi, Ringier, Music Channel, Itsy Bitsy, IQads, Ziarul Metropolis, Liternet, urban.ro.
------
Undercloud a fost creat în 2008 şi este primul festival de teatru independent din România. Din 2014 se desfăşoară sub egida programului Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus