august 2020
Festivalul de Film Anonimul 2020
Prezentat în premieră internaţională la Sundance Film Festival şi programat pentru a fi lansat în cinematografe în cursul anului 2021, The Father, cu Anthony Hopkins şi Olivia Colman, laureaţi ai Premiilor Oscar, în rolurile principale, va fi proiectat în deschiderea Festivalului Anonimul. Festivalul are loc între 12-16 august 2020, Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Având la bază apreciata piesă de teatru câştigătoare a premiului Molière, The Father, scris şi regizat de dramaturgul francez Florian Zeller, a atras atenţia publicului şi a presei de specialitate încă de la prima vizionare:

"Cel mai bun film care vorbeşte despre bătrâneţe, de la Amour încoace, aruncă o privire clară, dar subtilă şi nuanţată, asupra unei boli devastatoare, demenţa, precum şi asupra impactului pe care îl are asupra celor din imediata apropiere a suferinzilor." - Todd McCarthy, The Hollywood Reporter.

The Father este debutul în lungmetraj de ficţiune al lui Florian Zeller, care a mărturisit că este un film personal, inspirat de povestea bunicii sale, cea care l-a crescut şi care a început să sufere de demenţă pe când Zeller avea 15 ani.


Pentru dezvoltarea scenariului filmului, Florian Zeller a colaborat cu Christopher Hampton (care a semnat şi scenariul Dangerous Liaisons), lucrând direct în limba engleză şi avându-l în minte încă de la bun început pe Anthony Hopkins pentru rolul principal: "Eram conştient că nu aveam un vis uşor de realizat, pentru că sunt francez, este un film de debut, iar ca să ajungi să lucrezi cu Hopkins nu este atât de uşor. Dar până nu vine cineva să îţi spună Nu, nu este posibil!, înseamnă că încă este posibil." În cele din urmă, Anthony Hopkins a citit scenariul, iar Florian Zeller a fost anunţat că acesta îşi doreşte o întâlnire cu el. "Hai să facem filmul în 4 luni", i-a spus celebrul actor, care ulterior i-a propus lui Zeller să includă în film o arie din "Pescuitorii de perle" de Georges Bizet, mărturisind că mereu a visat să facă un film care să conţină această muzică.

Anthony Hopkins a câştigat un premiu Oscar pentru Silence of the Lambs, şi a fost recent nominalizat pentru rolul său din The Two Popes. Olivia Colman a câştigat premiul Oscar pentru rolul din The Favourite şi poate fi văzută în serialele Fleabag şi The Crown.

The Father va fi prezentat în premieră în România la Anonimul, prin amabilitatea InterComFilm.

Cea de-a 17-a ediţie a Anonimul se va desfăşura exclusiv în aer liber, cu un număr maxim de 400 de participanţi la fiecare proiecţie. Accesul la proiecţii este gratuit şi se va face doar în baza rezervărilor electronice (bilete cu valoare 0), disponibile pe eventbook.ro, începând cu 11 august 2020.

Regulamentul festivalului este disponibil aici: https://bit.ly/3i25sPh

Silva prezintă ediţia a 17-a a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, eveniment organizat de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.
Proiect cultural co-finanţat de Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Dacin Sara şi Uniunea Cineaştilor din România.
Sponsori: FedEx, IT Smart Distribution
Parteneri principali: Green Village, Green Dolphin Camping
Parteneri: Navrom Delta, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Memento Bus, Coca-Cola, Costa Coffee, Via Viticola, The Famous Grouse, J'ai Bistrot Bucureşti, Eventbook.ro
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: News.ro, Urban.ro, Ziarul Metropolis, Liternet, Lifecouching by Gojira, Munteanu Recomandă


Ne puteţi urmări pe:
Website | Facebook | Instagram

Descarcă programul Anonimul 2020 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus