august 2020
Festivalul de film documentar Astra Film Festival, 2020
Veşti bune de la Sibiu! Cineaştii şi iubitorii de film documentar se vor bucura şi în 2020 de proiecţiile oferite în cadrul Astra Film Festival. Ediţia 27 a festivalului se va desfăşura în aer liber şi online şi va avea două părţi: Astra Film Festival Open Air (4-13 septembrie 2020) şi Astra Fim Festival Online (16-25 octombrie 2020). Formatul AFF 2020 pune în prim plan măsurile de protecţie necesare pentru ca festivalul să ofere condiţii de siguranţă pentru participanţi. În 2020, mai mult ca niciodată, Publicul este Partenerul principal al Astra Film Festival.

"Într-o perioadă plină de incertitudini, un lucru a rămas mereu cert: Astra Film Festival va fi prezent şi în acest an la întâlnirea cu publicul. Vă invit să începem toamna cu o sărbătoare a cinematografiei şi să trecem împreună printr-o experienţă unică, la fel de nouă pentru publicul nostru şi pentru noi, organizatorii", spune regizorul Dumitru Budrala, director fondator al festivalului.

Programul evenimentelor şi regulamentul de participare la proiecţiile în aer liber vor fi comunicate în curând.

Astra Film Festival Outdoor se va desfăşura în perioada 4 - 13 septembrie 2020, în aer liber: la Muzeul Astra şi în Centrul Istoric al Sibiului, care vor lua locul sălilor de cinema. Astra Film Festival Outdoor va include proiecţii de film, întâlniri cu autorii, discuţii, programe speciale şi concerte.

Astra Film Festival Online se va desfăşura între 16 - 25 octombrie 2020 prin intermediul platformei festivalului, care va găzdui o parte din filmele aflate în programul oficial. Totul va fi disponibil online pentru publicul nostru aflat oriunde pe teritoriul României. Unele producţii vor putea fi accesate şi după încheierea perioadei oficiale a festivalului. AFF Online va găzdui şi un program dedicat industriei, care va cuprinde o serie de activităţi cu desfăşurare în mediul virtual.

"Contextul actual ne-a dovedit că fără artă şi cultură suntem mai săraci şi mai trişti, iar filmul documentar are darul de pătrunde în intimitatea experienţelor umane şi de a stabili conexiuni cu lumea, depăşind bariere geografice, culturale, etnice, rasiale sau religioase. Se plasează în avangarda explorării prin artă a problematicilor complexe ale existenţei. Filmul documentar sau cinematografia realităţii deschide orizonturi către cunoaşterea altor civilizaţii şi culturi şi, implicit, către toleranţă", a mai declarat Dumitru Budrala.

Astra Film Festival este unul dintre cele mai valoroase festivaluri de non-ficţiune din Europa.


Descarcă programul Astra Film Festival 2020 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus