septembrie 2020
Concursul International George Enescu, 2020 - 2021
Prima etapă a secţiunii de Pian din cadrul Concursului Internaţional George Enescu se desfăşoară între 11 şi 15 septembrie 2020 şi include 55 de mini-recitaluri de susţinute de pianişti din întreaga lume publicate pe www.festivalenescu.ro.
Juriul va evalua în acest interval performanţele concurenţilor, iar rezultatele vor fi anunţate pe 16 septembrie, la ora 20.00, pe www.festivalenescu.ro.
Doar 12 concurenţi din cei 55 vor trece în a doua etapă. Cel mai tânăr concurent are 15 ani, iar cel mai în vârstă - 33.

Accesul la tot conţinutul online ale Concursului din această perioadă este gratuit.
Programul complet este la acest link: www.festivalenescu.ro/program. Pentru a crea o legătură între muzicieni şi spectatori, platforma asigură trei butoane cu ajutorul cărora spectatorii pot să aplaude virtual, alegându-şi intensitatea şi forma reacţiei. De asemenea, spectatorii pot să scrie mesaje tinerilor muzicieni, pentru a-i încuraja. Iubitorii muzicii pot să şi distribuie clipurile preferate pe propriile lor conturi de socializare.


Pentru fiecare dintre primele două etape ale Concursului concurenţii au trimis Comitetului de organizare înregistrări ale interpretării lor conform repertoriului ales iniţial, iar membrii juriului le analizează de acasă.

Concursul George Enescu funcţionează ca o platformă internaţională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii şi de promovare a compoziţiilor marelui muzician român în rândul noii generaţii de artişti din toată lumea, şi este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internaţional organizat în România. Concursul are patru secţiuni - pian, violoncel, pian şi compoziţie - şi situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competiţiilor de muzică clasică.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus