septembrie 2020
Articole diverse
What we are today will change tomorrow este un proiect dezvoltat de coregrafa Andreea Novac şi face parte din programul de rezidenţe Placebo, iniţiat de Teatru FIX.

PLACEBO, platformă de rezidenţe de creaţie în domeniul artelor performative, are ca scop cercetarea relaţiei dintre diferite domenii artistice, având ca punct de reper raportarea la realitatea curentă, realitate construită din stimuli (dinamica informaţiilor, invazia de imagini, mijloacele de comunicare, etc.) generatori de tipare comportamentale specifice.

PLACEBO are la bază libertatea de structuri şi formule de expresie hibrid, generate de percepţiile care ne guvernează realitatea, iar dialogul performativ pe care ne propunem să îl dezvoltăm încurajează explorarea subiectivităţilor şi a raporturilor dintre autorul unic şi cel colectiv, recontextualizarea corpului ca mijloc de dialog şi nu în ultimul rând, crearea unui placebo effect, în ceea ce priveşte descoperirea unor calităţi noi sau conştientizarea celor latente.

Această primă rezidenţă din cadrul programului s-a desfăşurat în luna iulie 2020, la Iaşi, iar Teatrul din Stejar ne-a fost gazdă pe toată perioada cercetării. Coregrafa Andreea Novac a lucrat timp de o lună cu Alexandra Vieru şi Beatrice Volbea (performeri) şi cu Eduard Draude (sound designer), perioadă în care a pus bazele spectacolului work in progress What we are today will change tomorrow care porneşte de la ideea de transformare şi chestionează ideile de participare, transfer şi schimbare, ca procese naturale, constante, ireversibile la nivel personal şi artistic.

În septembrie 2020 vom prezenta, în format video, rezultatele acestei rezidenţe, în trei oraşe din ţară: Iaşi, Braşov şi Târgu-Mureş, prezentări care vor fi urmate de discuţii cu echipa de proiect despre procesul de cercetare şi creaţie.

Program prezentări:
Marţi, 22 septembrie 2020, ora 20:00 - Visssual Braşov
Joi, 24 septembrie 2020, ora 20:00 - Uzina Foto, Târgu Mureş
Sâmbătă, 26 septembrie 2020, ora 19:30 - Art + Design, Iaşi

Din echipă fac parte:
Coordonator rezidenţă, coregraf: Andreea Novac
Asistent: Stanca Jabeniţan
Performeri: Alexandra Vieru, Beatrice Volbea, Eduard Draude
Compoziţie şi producţie audio: Eduard Draude de la Avangarda Deschisă
Montaj Video: Andrei Botnaru
Operator Video: Radu Marţin
Documentare foto-video: Mălina Moncea

Parteneri: Teatrul din Stejar (Iaşi), Visssual (Braşov), Uzina Foto (Târgu Mureş), Art + Design (Iaşi), Bindu (Iaşi) şi Avangarda Deschisă.
Special thanks to Theodor Ivan, Ovidiu Ivan şi Călin Pîrîială!

Stay tuned! And young! And healthy!

Acest proiect cultural este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus