octombrie 2020
Festivalul de film de animaţie animest, 2020
Ajuns la ediţia cu numărul 15, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Animest (9-15 noiembrie 2020) invită regizorii şi producătorii de film de animaţie din România şi Republica Moldova să îşi înscrie proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producţie la cea de-a doua ediţie Pitch, please! Concursul de proiecte de scurtmetraje animate este iniţiativa prin care Animest continuă să stimuleze şi să promoveze creativii din domeniu, oferindu-le şansa de a-şi prezenta ideile în faţa unui juriu profesionist, dar şi ocazia de a parcurge paşii importanţi în pregătirea pentru participarea la un pitch.

Proiectul câştigător va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor şi producător la CEE Animation Forum 2021 - evenimentul internaţional la care participă anual cele mai importante nume din industria filmului animat. Acreditarea asigură echipei premiate transport, cazare şi acces la toate workshop-urile şi sesiunile de networking.

Până pe 25 octombrie 2020, regizorii şi producătorii (individual sau formând o echipă) sunt invitaţi să se înscrie la sesiunea de pitching, trimiţând organizatorilor un email cu subiectul "Pitch, please!", la [email protected].

Vor fi considerate eligibile doar aplicaţiile care vor include următoarele documente, ataşate în limba engleză:
sinopsisul proiectului
propuneri de artwork şi character design, opţional storyboard
CV-ul aplicantului / aplicanţilor
Showreel / portofoliul regizorului

Înainte de marea întâlnire cu juriul, programată pe 14 noiembrie 2020 (online sau offline), reprezentanţii proiectelor selectate vor beneficia de patru zile de pregătire. Doi traineri din domeniu vor oferi mentorat şi consultanţă participanţilor, sprijinindu-i în vederea susţinerii prezentării, din punct de vedere al scenariului şi al dezvoltării creative şi tehnice a proiectului.

Nu se percepe taxă de înscriere, iar toţi participanţii selectaţi vor avea acces gratuit la evenimentele incluse în programul celei de-a 15-a ediţii Animest. O condiţie importantă de participare este disponibilitatea regizorilor şi a producătorilor în perioada 9-15 noiembrie 2020, perioada în care va avea loc cea de-a 15-a ediţie a festivalului, la Bucureşti şi online.

Pitch, please! este un proiect ANIMEST organizat în parteneriat cu CEE Animation, cu sprijinul SPPA - Asociaţia Producătorilor de Film Animat din Polonia.

Descarcă programul animest 2020 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus