octombrie 2020
Articole diverse
31 octombrie 2020, ora 16:00
 
Acţiune performativă online care încearcă să creeze un context propice pentru înţelegerea şi explorarea relaţiei noastre cu oraşul.

Ce tip de relaţie avem cu oraşul? Ne mişcăm prin el, câteodată teleghidat, câteodată haotic. De cele mai multe ori repetitiv, uneori surprinzător. Avem impresia că îl lăsăm să se piardă în fundal, când el de fapt ne permează cele mai intime procese. În timp ce locuim se întâmplă toate celelalte lucruri. Dar şi în timp ce se întâmplă toate celelalte lucruri, locuim. 
De cât timp locuieşti în acest oraş?
De ce ai venit aici?
De ce ai rămas aici?
Te gândeşti să rămâi aici sau eşti în tranzit?
Visezi la alt oraş? Care? De ce?
Oraşul suntem noi sau ceilalţi?
 
În timp ce locuim este o instalaţie sonoră performativă realizată după un concept de Mihai Păcurar, cu performerii: Raul Coldea, Zsófi Gábor, Ioana Hogman, Lucia Mărneanu, Lucian Teodor Rus. Evenimentul va avea loc online, în data de 31 octombrie, de la ora 16.

Participarea la eveniment este liberă, cu rezervarea locului la adresa de e-mail [email protected]. Toate informaţiile legate de participare vor fi trimise pe mail, după rezervare.

Evenimentul face parte dintr-un laborator de teatru documentar organizat de Reactor de creaţie şi experiment şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de Primăria Cluj-Napoca. Laboratorul îşi propune să exploreze spaţiul urban dintr-o perspectivă critică interdisciplinară, prin folosirea unor metode de lucru specifice teatrului documentar, sociologiei şi investigării jurnalistice. Tema abordată în cadrul acestui proiect este oraşul (cu focus pe oraşul Cluj-Napoca) şi felul în care acesta s-a dezvoltat şi modificat de-a lungul timpului. Obiectivele proiectului sunt: abordarea unor tematici sociale importante şi relevante pentru prezent, reflectarea contextului socio-politic în care membrii unei comunităţi îşi desfăşoară activitatea, folosirea unor metode de lucru artistice care implică activarea comunitară, explorarea interdisciplinară şi îmbogăţirea mijloacelor de expresie, încurajarea dialogului între creatorii de teatru şi publicul căruia i se adresează.

În timp ce locuim face parte din proiectul cultural "Investigarea oraşului. Laborator de teatru documentar", co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
Acest eveniment este co-finanţat de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca prin proiectul "Descoperă oraşul. Laborator de teatru documentar".
 
Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com sau pe www.facebook.com/ReactorCluj.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus