noiembrie 2020
Festivalul de film de animaţie animest, 2020
Trei dintre cele mai populare secţiuni din programul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest revin într-o nouă versiune, aducând personajele bizare şi poveştile care-ţi taie respiraţia în casele tuturor amatorilor de experienţe cinematografice intense.

O celebrare a filmelor care depăşesc barierele genului, Trippy, Creepy şi Animusic Night vor surprinde publicul cu un cocktail nonconformist de imagini hipnotizante şi efecte-surpriză, menite să provoace simţurile şi imaginaţia.
Programul evenimentelor difuzate online, prin intermediul platformei de streaming a festivalului, şi biletele de acces la cinematograful virtual, sunt disponibile pe www.animest.ro.


Cele mai spectaculoase videoclipuri muzicale animate se vor întrece şi în acest an pentru premiul ediţiei la Animusic Night - joi, 12 noiembrie 2020, de la miezul nopţii. Competiţia reuneşte 33 de filme noi şi este însoţită de o proiecţie-surpriză proiectată în premieră în festivalurile internaţionale: producţia Netflix Sound and Fury - proiectul muzicianului Sturgil Simpson. Colecţia electrizantă de videoclipuri animate va transforma experienţa de vizionare într-o adevărată petrecere privată, de la care nu vor lipsi cei trei juraţi ai ediţiei.


Printre artiştii invitaţi să-şi voteze favoriţii se numără, la ediţia 2020, ilustratorul Vali Petridean. Unul dintre cei mai versatili creatori români, Vali jonglează ludic-profesionist cu ilustraţia (poster, personaj, cover, editorial), cu fotografia de studio, şi, de curând, cu muzica. Cele mai recente cărţi ilustrate de el sunt volumele de versuri scrise de poeţii contemporani Carmen Tiderle şi Iv Cel Naiv. Alături de el, din juriul ediţiei va face parte artista şi producătoarea Ana Coman, vocea care a cucerit publicul în cadrul rubricii Ana are cântec, de la Radio Guerrilla - partener media de tradiţie Animest. Ei vor desemna câştigătorul împreună cu muzicianul şi artistul multidisciplinar Adrian Cârciova, cunoscut în lumea artei vizuale, dar şi a muzicii. Biletele sunt disponibile pe: online.animest.ro/screeners/373.


Iubitorii de horror-uri originale vor avea parte de o surpriză colosală vineri, 13 noiembrie 2020, începând cu miezul nopţii. Pentru a 12-a ediţie consecutiv, Creepy Animation Night îi provoacă pe cinefili la o întâlnire înspăimântătoare cu cele mai bizare creaturi animate, în cele mai noi scurtmetraje ale genului, într-o proiecţie online greu de urmărit de unul singur. Biletele la cea mai intensă experienţă creepy de până acum pot fi achiziţionate în avans de pe: online.animest.ro/screeners/371.


Nelipsit de la întâlnirile cu fanii Trippy Animation Night, curatorul Michael Helmerhorst, gazda carismatică a evenimentului, va prezenta şi la ediţia 2020 poveştile psihedelice şi avangardiste construite în jurul unor personaje şi lucruri cu mişcări ciudate, ritmuri stranii şi dinamism ieşit din tipare. Un amestec straniu de fragmente care i-au atras atenţia artistului olandez şi o colecţie de bijuterii hipnotizante redescoperite în arhivele secrete din Amsterdam vor oferi spectatorilor care nu se feresc să iasă din zona de confort 105 minute de nebunie garantată - sâmbătă noaptea, pe 14 noiembrie 2020, începând cu miezul nopţii.

Biletele pot fi achiziţionate în avans de pe online.animest.ro/screeners/376.



Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest este organizată de Asociaţia Animest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.
Parteneri instituţionali: Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Institutul Francez, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Israelului în România, Dacin Sara, Japan Foundation, Goethe-Institut, Arhiva Naţională de Filme
Parteneri: Groupama, Regina Maria, HMD Global, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Rezidenţa BRD Scena9, AWE, Noaptea Muzeelor
Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Agerpres, Films in Frame, IQads, Movie News, LiterNet.ro, The Institute, Cinefilia, AaRC.ro, ProAnimaţie.ro, Munteanu
Parteneri Minimest: Itsy Bitsy
Partener de monitorizare: MediaTrust


Descarcă programul animest 2020 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus