noiembrie 2020
Întrucât contextul pandemic impune restricţiile deja cunoscute tuturor, Teatrul "Andrei Mureşanu" (TAM) va transmite live, prin intermediul platformei online vStage.ro, spectacolul-comedie, Doi morţi vii, montat de celebrul regizor Alexandru Dabija, după piesa cu acelaşi titlu, scrisă de Vasile Alecsandri.


Lansat în luna martie 2020, spectacolul s-a bucurat de un succes atât de mare, încât biletele au fost vândute în totalitate încă înainte de încheierea campaniei de promovare. Cu toate acestea, puţini sunt cei care au reuşit să vadă spectacolul întrucât la câteva zile de la premieră a fost decretată starea de urgenţă, care a însemnat încetarea oricărui tip de activităţi. De aceea, putem considera că reprezentaţia din această stagiune este o a doua premieră - cu atât mai mult, cu cât în locul actorului Liviu Popa, fost angajat al TAM, va juca Iulian Trăistaru, tânărul actor care este unul dintre cei trei câştigători ai Festivalului-Concurs DbutanT din 2020 şi noul angajat al teatrului.

Platforma online de streaming LIVE, vStage.ro, lansată de curând de iaBilet.ro, le oferă posibilitatea iubitorilor de teatru, şi nu numai, să cumpere bilete, pentru ca apoi, la ora anunţată să acceseze vStage.ro, să introducă în platformă codul de pe bilet şi să se bucure de spectacol.

Doi morţi vii îl are în centrul acţiunii pe Ghiftui, un proprietar bogat, care se lasă convins cu o surprinzătoare uşurinţă de câţiva amici că a sosit momentul să se însoare, deşi el este un celibatar convins. Pe fondul unei altercaţii soldate cu o neanticipată încăierare, ajunge însă să dispară într-un lac, împreună cu adversarul pe care e convins că l-a ucis. Ce urmează este o succesiune de întâmplări hazlii în care personajele sunt angrenate ca într-un carusel al haosului şi confuziei, din care par să nu mai iasă niciodată, dar pe care hazardul jucăuş îl limpezeşte la sfârşit.

Premiera noii versiuni a spectacolului Doi morţi vii va avea loc duminică, 29 noiembrie 2020, de la ora 19:00. Alături de Iulian Trăistaru, din distribuţie fac parte actorii Anca Pitaru, Claudia Ardelean, Elena Popa, Camelia Paraschiv, Mona Codreanu, Costi Apostol, Sebastian Marina şi Daniel Rizea.

Biletele pentru vizionarea spectacolului sunt disponibile pe iaBilet.ro şi costă 15 lei, la care se adaugă un cost suplimentar de 3 lei, reprezentând tariful de emitere a biletului practicat de platformă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus