noiembrie 2020
Articole diverse
În fiecare sâmbătă şi duminică, timp de şase săptămâni, MiniREACTOR publică în premieră două episoade de teatru filmat, episoade bazate pe textele unor autori cu vârste între 5 şi 12 ani. Primele două episoade vor putea fi vizionate începând cu 21 şi 22 noiembrie 2020, de la ora 19, pe canalul de Youtube MiniREACTOR.

După ce, în prima parte a anului, MiniREACTOR a lansat un concurs de piese scurte scrise de copii şi a declarat doisprezece câştigători, urmează şi ultima parte a proiectului: afişarea online a episoadelor de teatru filmat rezultate!

Din proiect fac parte trei regizori: Raul Coldea, Delia Gavliţchi şi Olivia Grecea, fiecare dintre ei selectând un număr de patru texte, pe care le-a transformat în teatru filmat, cu ajutorul dramaturgei Ana Cucu-Popescu, care a ajutat la adaptarea lor, şi a unei echipe formate din Lucia Mărneanu (ilustraţie), Max Anchidin (muzică), Alexandra Caras, Alina Mişoc, Andreea Ajtai, Bianco Erdei, Doru Taloş, Luci Rus, Oana Hodade şi Paul Popa (actori). Cei care au făcut posibil ca aceste episoade să ajungă la public sunt Marius Palermo (operator video şi montaj) şi Raul Stan şi George Oprea (montaj).

Tema abordată de toate textele este "schimbări neaşteptate", cei mici fiind încurajaţi să scrie despre cum au resimţit această perioadă atipică din viaţa lor. Cele douăsprezece texte au fost de asemenea publicate într-o broşură care poate fi citită aici: https://online.flippingbook.com/view/713533/

Lista episoadelor de MiniTexte:
⭐"Doi prieteni salvează Lumea" de Vladu Maria Bianca - https://youtu.be/s7VFClrpwrE
⭐"Povestea lui Eu sau bagă-mă în seamă în vreme de Coronavirus" de Ilina Ruxandra Mureşan - https://youtu.be/It9_ZHlfa9Y
⭐ "Bella şi rochia fermecată" de Sonia Sîrbu
⭐ "Am scăpat de o grijă" de Iarina Voiculeanu
⭐ "Nume şi prenume" de Anna Traistă
⭐ "Povestea unui puşti" de Matei Hotăranu
⭐ "Misterul poneiului roşu" de Miruna Van Dionant Uiorean
⭐ "Agnes împlineşte 5 ani" de Agnes Doroftei
⭐ "Autorulota" de Ilinca Daiciulescu
⭐ "Luptătoarele lumii" de Iacob Maria Fiorella
⭐ "Corornamousus" de Norbert Farczadi
⭐ "Schimbări neaşteptate" de Maya Mitrea
 
Aceste evenimente fac parte din proiectul cultural MiniTexte. Cuvinte de copii, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Mai multe detalii despre programul Mini Reactor puteţi găsi pe pagina de facebook https://www.facebook.com/mini.reactor sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus