februarie 2021
Festivalul International de film Film O'Clock 2021
Luni, 8 februarie 2021, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook a Festivalului Internaţional Film O'Clock va putea fi urmărită conferinţa de presă care anunţă selecţia oficială de scurtmetraje din competiţia festivalului. Cele 15 titluri vor fi prezentate de Mirona Radu, fondator şi director de festival, delegat pentru România, Ioanna Kryona, delegat pentru Grecia, Andrew Mohsen, delegat pentru Egipt şi vor fi urmate de o discuţie cu criticul de film Cristi Mărculescu.

Selecţia conţine 15 titluri - o animaţie, două documentare şi douăsprezece ficţiuni, alese de un colectiv de curatori din fiecare ţară participantă, care s-a concentrat pe filme ale căror autori împărtăşesc o viziune artistică puternică şi, de asemenea, pe diferite forme de povestire cinematografică, reflectând valorile de bază ale festivalului - calitate şi diversitate:

1. Bucureştiul văzut de sus / Bucharest Seen from Above, r. Andrei Ştefan Răuţu, 17 min, România
2. Community Gardens, r. Vytautas Katkus, 15 min, Lituania
3. Contraindicaţii / Contraindications, r. Lucia Chicoş, 19 min, România
4. Dummy, r. Laurynas Bareiša, 13 min, Lituania
5. Mthunzi, r. Tebogo Malebogo, 9 min, Africa de Sud
6. Opinci / My father's shoes, r. Anton & Damian Groves, 18 min, România
7. One Life, r. Marija Stonyte, 19 min, Lituania
8. Pathologies of Everyday Life, r. Alexandros Papathanasopoulos, 11 min, Grecia
9. Postcards from The End of The World, r. Konstantinos Antonopoulos, 23 min, Grecia
10. Sunday At Five, r. Sherif El Bendary, 17 min, Egipt
11. The Letter Reader, r. Sibusiso Khuzwayo, 29 min, Lituania
12. The Mouse Story, r. Miltiades Christidis, 15 min, Grecia
13. The Promised, r. Ahmed Elghoneimy, 19 min, Egipt
14. Ward's Hanna Party, r. Morad Mostafa, 22 min, Egipt
15. What Did You Dream?, r. Karabo Lediga, 19 min, Africa de Sud

Filmele vor putea fi urmărite pe platforma Festival Scope, în perioada 27 februarie - 3 martie 2021, în toate cele cinci ţări participante ale festivalului: Lituania, România, Grecia, Egipt şi Africa de Sud, iar biletele vor fi puse în vânzare începând de vineri, 19 februarie 2021. Informaţii referitoare la posibile proiecţii fizice vor fi ulterior comunicate pe website-ul festivalului.

Scurtmetrajele din competiţie vor concura pentru două premii în bani. Publicul îşi va alege favoritul prin vot online, Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj în valoare de 1000 Euro, va fi acordat producătorului - persoană fizică sau juridică. Premiul special oferit de organizatori, în valoare de 600 de euro, va fi acordat regizorului cu o contribuţie artistică remarcabilă la frumuseţea cinematografiei contemporane.

Selecţia competiţională de scurtmetraj este curatoriată de Mirona Radu (regizor, curator, România), Dian Weys (regizor, scenarist, Africa de Sud), Andrew Mohsen (critic de film, curator, Egipt), Ioanna Kryona (regizor, curator, Grecia) şi Rimantė Daugėlaitė (consultant de film, Lituania).

"Cred că aspectul de curatoriere al Film O'Clock face programul mai demn de încredere şi mai interesant, deoarece valoarea festivalului nu este dată doar de acele filme înscrise spre a fi evaluate.
Mai mult, fiecare delegat are o cunoaştere profundă a industriei cinematografice din ţara sa, ştie ce filme sunt produse şi care sunt tendinţele în storytelling, ceea ce înseamnă că filmele pe care le sugerează sunt elocvente pentru peisajul industriei cinematografice.", povesteşte Dian Weys, curator şi delegat pentru Africa de Sud.

Mai multe informaţii: www.FoC-IFF.com | office@FoC-IFF.com.

  
  
  
  
  

Proiect co-finanţat de AFCN*
Parteneri: Festival Scope, MUBI, XR Journeys, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Cinema Muzeul Ţăranului, Centrul Naţional de Film Lituanian, Lithuanian Short Film Agency, Romuva Cinema, Stranger Film, CătălinaRadu, Asociaţia Informală a Vocilor pentru Incluziune, Ambasada României în Lituania
Parteneri media: Rock FM, Music Channel, Hotnews, Agerpres, National Geographic, Spotmedia, Iqads, Romania Journal, Suplimentul de Cultură, Ziarul Metropolis, Liternet, Observator Cultural, Zile şi Nopţi, The Institute, Iqool, Cinemap, AARC, filme-carti.ro, SMARK.
Film O'Clock este un eveniment iniţiat de Mirona Radu, profesionist în industria filmului cu o experienţă de aproape 10 ani în producţie şi distribuţie de film, precum şi festivaluri internaţionale, organizat de Creatrix Fama şi Culture Reality.
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus