aprilie 2021
Concursul International George Enescu, 2020 - 2021

Concursul Internaţional George Enescu începe luni, 19 aprilie 2021, la ora 15.00, procesul de vânzare a biletelor şi a abonamentelor pentru vizionarea online a concertelor şi recitalurilor extraordinare care vor fi organizate în cadrul fazei a doua a ediţiei din 2020 a Concursului, între 12-23 mai 2021, la Ateneul Român din Bucureşti. La începutul lunii mai 2021, în funcţie de situaţia epidemiologică din Bucureşti, urmează să fie luată decizia dacă şi în ce condiţii publicul va avea acces şi în sala Ateneului.

Concursul Internaţional George Enescu 2020 a derulat prima fază în cursul anului 2020, cu promisiunea de a aduce "Frumuseţe în viaţă", în ciuda pandemiei. Concursul s-a reinventat în online, ţinând primele două etape ale competiţiei în format digital, în septembrie 2020. Rezultatele le puteţi vedea aici. Pentru semifinale şi finale, cei 23 de semifinalişti la cele trei instrumente (vioară, violoncel şi pian), dirijorii şi majoritatea membrilor juriilor vor veni la Bucureşti, cu respectarea condiţiilor sanitare.

Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenţilor din sonatele lui George Enescu şi vor avea loc pe 13 mai 2021 - violoncel, 17 mai 2021 - vioară, 23 mai 2021 - pian. Accesul online al publicului la Semifinale va fi gratuit şi va fi posibil pe site-ul festivalenescu.ro.

Pentru Finale, concurenţii selecţionaţi vor susţine un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuţi la nivel internaţional - Nicolas Altstaedt, Wilson Hermanto şi John Axelrod. Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 - violoncel, 19 mai 2021 - vioară şi 23 mai 2021 - pian. Accesul publicului la vizionarea online a acestor concerte va fi pe bază de bilet sau de abonament plătit.

Între probele de concurs, iubitorii muzicii vor putea să se bucure de şase recitaluri extraordinare susţinute de membri ai juriilor şi muzicieni-reper ai momentului - Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena Mangova; Roland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside - şi de laureaţi ai unor ediţii precedente ale Concursului Enescu - Vikram Sedona - vioară, Marcel Johannes Kits - violoncel şi Victoria Vassilenko - pian. Şi accesul la recitaluri se face pe bază de abonament sau bilet plătit.

Programul complet al Concursului poate fi consultat aici.

Listele complete ale concurenţilor care vor participa în semifinalele celor trei secţiuni, pot fi găsite pe www.festivalenescu.ro, la secţiunea "Rezultate".

Preţurile de vânzare sunt următoarele:
Abonament integral, care acoperă 9 evenimente de muzică clasică (concertele finale de la vioară, violoncel şi pian şi cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi) - 100 de lei;
Bilet individual, pentru un singur concert (una dintre finalele la vioară, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar - 30 de lei.

Biletele sunt disponibile pentru achiziţie astfel:
1. Prin intermediul platformei Eventim, de pe website-ul festivalenescu.ro/bilete
2. Direct de pe eventim.ro/concurs-international-george-enescu-2021

Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu (festivalenescu.ro/concurs-2020), accesibilă din momentul începerii concertelor sau recitalurilor, timp de 12 ore de la desfăşurarea lor, de pe un singur dispozitiv electronic, la alegere (computer, telefon, tabletă). Transmisiunile în direct pot fi accesate din secţiunea Program Concurs 2020/2021 (festivalenescu.ro/program), sau din pagina fiecărui eveniment de pe site. Ele pot fi accesate în baza codului unic de acces de pe bilet, care se copiază sau tastează în zona dedicată de pe fiecare pagina de eveniment. Fiecare cod este unic şi este format din litere şi cifre. Mai multe detalii legate de procesul de achiziţie şi utilizare a biletelor, pot fi găsite pe pagina fiecărui eveniment, în secţiunea Frequently Asked Questions (FAQ) sau contactând direct echipa Eventim, la adresa de mail [email protected] sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiştilor care vin în România, cât şi a publicului. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente şi după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluţia pandemiei COVID-19. În cazul anulării Concursului din motive de forţă majoră, banii vor fi returnaţi cumpărătorilor.

Concursul George Enescu funcţionează ca o platformă internaţională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii şi de promovare a compoziţiilor marelui muzician român în rândul noii generaţii de artişti din toată lumea, şi este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internaţional organizat în România. Concursul are patru secţiuni - vioară, violoncel, pian şi compoziţie - şi se situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competiţiilor de muzică clasică.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus