mai 2021
Concursul International George Enescu, 2020 - 2021

Accesul publicului se face doar cu respectarea unor reguli: biletele sunt nominale; prezentare document de identitate; certificat de vaccinare sau test PCR negativ sau dovadă prezenţă anticorpi
50 de elevi şi studenţi la muzică vor avea acces gratuit la Ateneu, pentru a urmări recitalurile din Semifinale, pe bază de înscriere pe site-ul www.festivalenescu.ro

Iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi să-şi cumpere bilete şi pentru a asista din sala Ateneului la concertele şi recitalurile organizate în cadrul Concursului Enescu 2020/2021, între 12 şi 23 mai 2021, cu menţiunea că accesul se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, iar numărul de locuri oferite spre vânzare este la 30% din capacitate.

Vânzarea locurilor în sală începe vineri, 7 mai 2021, la ora 13.00, şi se va face exclusiv online pe site-ul www.festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim, de la acest link. În cazul în care vor rămâne bilete disponibile pentru un concert, doar în ziua respectivului eveniment, Eventim va organiza un punct de vânzare la intrarea în Ateneul Român deschis numai în ziua concertului în intervalul orar 16.00-18.00 pentru a le vinde.

Accesul publicului în Ateneu se va face în baza biletului nominal, a unui document de identitate, precum şi a prezentării documentului oficial care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 sau test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului sau test anticorpi (SARS-COV-2 - anticorpi neutralizanţi anti-proteina spike). Purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Preţul biletelor în sala Ateneului este de 65 lei per concert sau recital. Nu se pun în vânzare abonamente pentru locurile în sală. În paralel cu locurile în sală, continuă vânzarea de bilete şi abonamente online, pe site-ul Festivalului sau prin platforma Eventim.

În total, melomanii pot să participe la nouă concerte şi recitaluri în cadrul Concursului Enescu: Concurenţii selecţionaţi în Finale vor susţine un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuţi la nivel internaţional - Nicolas Altstaedt, Wilson Hermanto şi John
Axelrod
Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 - violoncel, 19 mai 2021 - vioară şi, respectiv, 23 mai 2021 - pian.

Între probele de concurs, vor avea loc şase recitaluri extraordinare susţinute de membri ai juriilor şi muzicieni-reper ai momentului - Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena Mangova; Roland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside - şi de laureaţi ai unor ediţii precedente ale Concursului Enescu - Vikram Sedona - vioară, Marcel Johannes Kits - violoncel şi Victoria Vassilenko - pian.

Programul complet al Concursului poate fi consultat aici. Listele complete ale concurenţilor care vor participa în semifinalele celor trei secţiuni sunt pe www.festivalenescu.ro, la secţiunea Rezultate.

Puteţi găsi aici paşii de urmat în procesul de achiziţionare a biletelor pentru Sala Mare a Ateneului. Mai multe detalii legate de procesul de achiziţie şi utilizare a biletelor, sunt pe pagina fiecărui eveniment, în secţiunea Frequently Asked Questions (FAQ) sau contactând direct echipa Eventim, la adresa de mail [email protected] sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Accesul la Ateneu pentru Semifinalele Concursului Enescu: posibil doar pentru 50 de elevi şi studenţi la muzică

Publicul larg nu va avea acces în sala Ateneului la Semifinalele Concursului Enescu, din motive logistice şi de siguranţă sanitară, melomanii putând să le urmărească online, gratuit, pe www.festivalenescu.ro. Însă organizatorii pun gratuit la dispoziţia elevilor şi a studenţilor la muzică un număr de 50 de locuri, pentru a le permite să îi asculte pe concurenţi şi să analizeze felul în care aceştia îl interpretează pe Enescu.

Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenţilor din sonatele lui George Enescu şi vor avea loc pe 13 mai 2021 - violoncel, 17 mai 2021 - vioară, 21 mai 2021 - pian. Fiecare semifinală va avea două sesiuni de desfăşurare (dimineaţa, de la ora 9 şi după-amiaza de la ora 16.00).

Procedură de acces pentru elevii şi studenţii instituţiilor de muzică pentru Semifinale:

Înscriere pe site-ul Festivalului. Formularul de înscriere va fi disponibil pentru toate cele 3 semifinale începând cu data de 7 mai şi se va putea completa cu maximum 24 de ore înainte de eveniment. Se va completa cu date de identificare şi se va alege intervalul orar preferat pentru participare (sesiunea de dimineaţă şi/sau cea de după-amiază). Accesul în sală se va face strict conform acestor înscrieri. (De exemplu, formularul pentru violoncel va fi valabil până pe 12 mai, ora 9.00)
Accesul se face în baza confirmării înscrierii pe site-ul Festivalului a prezentării legitimaţiei de student, a unui document de identitate, precum şi a prezentării documentului oficial care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 sau test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului sau test anticorpi (SARS-COV-2 - anticorpi neutralizanţi anti-proteina spike)
Purtarea măştii de protecţie este obligatorie.
Repartizarea în sală se va face păstrând regulile de distanţare. Locurile nu pot fi schimbate.

Această procedură de acces pentru studenţi şi elevi este valabilă numai pentru Semifinale.

Organizatorii Concursului au luat măsurile necesare pentru a proteja sănătatea atât a artiştilor care vin în România, cât şi a publicului. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a schimba formatul unor evenimente şi după caz, de a amâna sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, în cazul în care atari măsuri ar fi necesare sau dezirabile în contextul generat de evoluţia pandemiei COVID-19. În cazul anulării Concursului din motive de forţă majoră, banii vor fi returnaţi cumpărătorilor.

Concursul George Enescu funcţionează ca o platformă internaţională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii şi de promovare a compoziţiilor marelui muzician român în rândul noii generaţii de artişti din toată lumea, şi este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internaţional organizat în România. Concursul are patru secţiuni - vioară, violoncel, pian şi compoziţie - şi se situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competiţiilor de muzică clasică.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus