mai 2021
Festivalul absolvenţilor Galactoria, 2021
Facultatea de Teatru şi Film din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" vă invită la o nouă ediţie a festivalului Galactoria care va avea loc online între 3-9 iunie 2021. Dedicat absolvenţilor de teatru, respectiv actorie, regie şi teatrologie, evenimentul va rezuma trei ani de muncă în câteva zile de festival, zile în care actorii, regizorii şi teatrologii ies la public pentru ultima dată în calitate de studenţi. Galactoria este un eveniment care marchează un final şi un nou început în acelaşi timp. Profesorii care i-au ghidat în acest parcurs esenţial sunt clasa profesorilor: Miriam Cuibus, Cătălin Codreanu, Cristian Grosu, Raluca Lupan (actorie), clasa profesorilor: Radu Nica, Varga Ibolya, Olivia Grecea, Leta Popescu (regie), clasa profesor: Mihai Pedestru (teatrologie). Pe lângă spectacole şi lecturi, au loc workshop-uri şi discuţii cu artişti internaţionali şi o lansare de carte cu texte de dramaturgie extrem contemporană.
 
Activităţile din festival şi spectacolele pot fi urmărite pe Facebook https://www.facebook.com/Galactoria2021 şi pe platforma gazdelor noastre generoase de la Raiffeisen Bank, https://art.raiffeisen.ro/. Bunele practici din această facultate se bazează pe colaborarea între secţii, departamentul de Cinema şi Media participând în mod activ la realizarea materialelor foto-video şi asigurarea suportului tehnic pentru festival. Accesul este gratuit la toate evenimentele publice.
 
Iată mai multe despre programul festivalului în cuvintele studenţilor:

"Dacă tinerii absolvenţi ai facultăţilor de arhitectură vor proiecta oraşele viitorului, cei de la informatică se vor ocupa de softuri şi programe, cei de la medicină vă vor salva cândva vieţile, noi vă vom face să plângeţi, să râdeţi, să simţiţi. Acesta este primul nostru pas: Galactoria - mai mult decât festivalul noii generaţii absolvente a secţiei de teatru de la Facultatea de Teatru şi Film din Cluj - e începutul drumului nostru teatral! Aceşti trei ani, între siguranţa studiourilor din facultate, cea de-a doua casă, şi frenezia marelui public, se reflectă în spectacolele claselor de actorie, regie şi teatrologie, pe care vă invităm să le vedeţi în festivalul nostru online. De la showreel pe texte proaspete, la spectacole nonverbale, de la tragedie la dramatizări şi dramă modernă, până la teatru contemporan, am trecut prin mai multe vârste şi epoci în căutările noastre. Versatilitatea noastră, capacitatea de a găsi, cu instrumentele zilei de azi, comedie în tragedie, actualitate în texte antice, forţă în coregrafiile corpurilor care să spună poveşti, vor arăta că suntem deopotrivă ludici şi foarte maturi, lucizi şi empatici în deciziile noastre.

Nu vă aşteptăm numai în mediul virtual, ci dincolo de el, încercând să evadăm din timpul neprietenos pe care îl trăim, prin teatru. Galactoria să fie fereastra sau ochelarii noştri spre o lume mai frumoasă, a teatrului, a fanteziei, în care poţi fi oricine şi poţi crede în orice. Ateliere cu oameni de teatru, dans şi film, interviuri, fotografii din producţiile noastre se regăsesc în program, în perioada 3-9 iunie 2021."

Vă aşteptăm!
Echipa Galactoria
 
Parteneri: Universitatea Babeş-Bolyai, Raiffeisen Bank şi Liternet.ro

Program Galactoria 2021

Joi 03 iunie 2021
Ora 10-12 Workshop de dans contemporan cu Florin Fieroiu
Ora 12-14 Deschidere Galactoria live FB (decan prodecan, Miriam Cuibus, Radu Nica, Mihai Pedestru, Jozsef Biro). Prezentarea studenţilor de către profesori & Clipuri de prezentare Galactoria
Ora 20.45 Întâlnirea studenţilor cu regizorul Milo Rau, Elveţia

Vineri 04 iunie 2021
Ora 10-12 Workshop de dans contemporan cu Florin Fieroiu
Ora 17-19 Cheek to cheek 2h 10min (actorie)
Ora 19-21 RE RO: Slapstick după Kurt Vonnegut, regia Irisz Kovacs (36 min) / Lear (Viaţa e cel puţin o variaţiune asupra morţii) după W. Shakespeare, regia Ana Maria Ţîrlea (31 min)

Sâmbătă 05 iunie 2021
Ora 10.30-12.30 Workshop despre producţia de film cu Oana Giurgiu
Ora 17-19: Regie RO: A douăsprezecea noapte (sau 12 toalete) după W. Shakespeare, regia Rhea Bîrsăşteanu (18 min)
Ora 19-22 Perplex 2h 10min (actorie)

Duminică 06 iunie 2021
Ora 10-12 Workshop de dans contemporan cu Florin Fieroiu
Ora 17-19 Bang 2h 10min (actorie)
Ora 19-21 Regie RO: Neguţătorul după W. Shakespeare, regia Tudor Nicorici (21 min) / Electra, după Sofocle şi Euripide, regia: Ana Maria Ţîrlea (23 min)

Luni 07 iunie 2021
Ora 14-16 Workshop despre producţia de film cu Oana Giurgiu
Ora 17-19 Regie RO: Prometeu înlănţuit după Eschil, regia Rhea Bîrsăşteanu (21 min)

Marţi 08 iunie 2021
Ora 14-16 Workshop despre producţia de film cu Oana Giurgiu
Ora 17-17.30 Lansare de carte dramaturgie contemporană: DeMontat
Ora 17.30-19 Showreel (filme de prezentare) texte dramatice realizate de studentele de la teatrologie 2021

Miercuri 09 iunie 2021
Ora 10-12 Workshop de dans contemporan cu Florin Fieroiu
Ora 17-19 Regie RO: Medeea după Euripide, regia Irisz Kovacs (39 min)
Ora 18-23 Închidere Galactoria
Ora 19-21 Accademia della Follia 2h 30min (actorie)

 Spectacolele vor fi disponibile online până pe 20 iunie 2021.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus