august 2021
Festivalul George Enescu, 2021

Organizatorii Festivalului Internaţional George Enescu anunţă limitarea preventivă a vânzării de bilete la Ateneul Român şi la Auditorium la 70% din capacitatea sălii, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID. În funcţie de situaţia epidemiologică din Bucureşti, înainte de începerea Festivalului, organizatorii vor evalua situaţia împreună cu autorităţile responsabile şi vor decide dacă vor pune în vânzare locuri pentru a ocupa 100% din capacitatea sălii. Din acest motiv, condiţiile sanitare pentru accesul la Ateneu anunţate iniţial rămân în continuare în vigoare.

Pentru a facilita intrarea în sala Ateneului şi la Auditorium, organizatorii vor folosi sisteme de verificare a certificatului european verde puse la dispoziţie de STS. Adeverinţa electronică verde va constitui dovada că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Puteţi găsi aici informaţii despre obţinerea acestui document. Este util ca certificatul să fie descărcat în prealabil, astfel încât accesul la concerte să se deruleze rapid.

Sunt disponbile în continuare bilete la Ateneul Român, Sala Palatului, Sala Auditorium şi Sala Radio. Pregătirile pentru venirea celor peste 3500 de artişti sunt avansate, în ciuda pandemiei. Organizatorii reasigură faptul că Festivalul Enescu va avea loc în perioada 28 august - 26 septembrie 2021 şi că toate concertele se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară. În cazul excepţional în care un concert nu are loc, cumpărătorii îşi vor putea recupera banii pentru biletele la acel eveniment.

Accesul la Sala Palatului şi la Sala Radio se va face cu îndeplinirea condiţiilor sanitare cu distanţare fizică şi purtarea măştii de protecţie. Masca de protecţie va fi obligatorie şi la Ateneu şi la Auditorium.

Informaţii despre bilete

Puteţi găsi informaţii despre procedura de achiziţionare, precum şi de condiţiile de acces pe site-ul Festivalului, secţiunea Bilete. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condiţiilor sanitare, iar purtarea măştii va fi obligatorie.

Festivalul Internaţional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.


Descarcă programul Festivalului George Enescu 2021 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus