august 2021
Festivalul George Enescu, 2021
În ciuda pandemiei şi a problemelor impuse de aceasta, ediţia jubiliară a Festivalului Internaţional George Enescu va aduce la Bucureşti 32 din cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, din 14 ţări de provenienţă. Cele mai multe orchestre de top vin din Marea Britanie şi Germania, printre care London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Orchestra Filarmonică Regală din Londra, Academy of St Martin in the Fields, Philharmonia London; precum şi Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin dirijată de Vladimir Jurowski, Filarmonica din München cu Valery Gergiev dirijor.

Din programul Festivalului fac parte şi Orchestra Del Teatro Alla Scala din Milano, cu un program special şi cu un dirijor care vine pentru prima dată în România, Andrés Orozco-Estrada; Orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia din Roma cu Danielle Gatti dirijor; Orchestra Naţională a Franţei, dirijată de noul ei director, Cristian Măcelaru; Les Dissonances, cu David Grimal director artistic şi solist; Royal Concertgebouw Orchestra cu doi dirijori - Daniel Harding şi Alan Gilbert, Rotterdam Philharmonic Orchestra, sub bagheta directorului artistic Lahav Shani, precum şi Ansamblul Arpeggiata, împreună cu Christina Pluhar şi contratenorul Philippe Jaroussky.

Vor fi prezente pentru prima oară pe scena Festivalului Enescu London Mozart Players, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare, Orchestra Filarmonică din Zagreb şi Orchestra de Stat din Atena.

Una dintre apariţiile interesante de la această ediţie, de asemenea pentru prima dată la Festival, este Filarmonica Mării Baltice dirijată de Kristjan Järvi. Recunoscută pentru concertele sale spectaculoase, precum şi pentru faptul că muzicienii săi provin din întreaga regiune a Mării Baltice, orchestra fi prezentă la Bucureşti cu două concerte deosebite, alături de două soliste de top: pianista Maria João Pires (pe 30 august 2021) şi violonista Viktoria Mullova (pe 31 august 2021). Filarmonica Mării Baltice va avea în program şi Simfonia nr. 2 în la major op. 17 de George Enescu.

De asemenea, în programul Festivalului se regăsesc şi cele mai cunoscute ansambluri muzicale româneşti, cum sunt Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu, Orchestra si Corul Academic Radio, orchestrele Filarmonicilor din Iaşi, Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca şi Bacău, precum şi Orchestra Simfonică Bucureşti, Orchetra Naţională de Tineret şi Orchestra de Cameră Radio. Orchestra Filarmonicii George Enescu va concerta în Gala de Deschidere a Festivalului sub bagheta dirijorului Paavo Järvi.

La concertele Academy of St. Martin In The Fields cu Joshua Bell, Orchestra Filarmonicii Regale din Londra cu Vasily Petrenko şi Julia Fischer, recitalul susţinut de Joyce DiDonato and Ensemble, Orchestra de Cameră Mahler cu Yuja Wang, şi recitalul susţinut de Maxim Vengerov şi Polina Osetinskaya, biletele individuale s-au epuizat, singurele locuri disponibile în acest moment fiind în cadrul abonamentelor.

Bilete la Festivalul Enescu
Continuă vânzarea de bilete pentru această ediţie jubiliară a Festivalului. Pregătirile pentru venirea celor peste 3.500 de artişti sunt avansate, în ciuda pandemiei. Organizatorii reasigură faptul că Festivalul Enescu va avea loc în perioada 28 august - 26 septembrie 2021 şi că toate concertele se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară. În cazul excepţional în care un concert nu are loc, cumpărătorii îşi vor putea recupera banii pentru biletele la acel eveniment.

Accesul la Sala Palatului şi la Sala Radio se va face cu îndeplinirea condiţiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii: distanţare fizică şi purtarea măştii de protecţie.

Dată fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu să fie ocupate 100% din locuri (later edit: se vor pune în vânzare 70% şi se vor vinde restul de bilete în preajma concertelor, dacă situaţia o va permite) şi, din acest motiv, accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza unui act de identitate şi a prezentării unuia dintre următoarele documente: dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare) / test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului / dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 / dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.
De asemenea, aceleaşi condiţii se vor aplica şi pentru accesul la concertele de la Sala Auditorium.

Informaţii despre bilete
Puteţi găsi informaţii despre procedura de achiziţionare, precum şi de condiţiile de acces pe site-ul Festivalului, secţiunea Bilete. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condiţiilor sanitare, iar purtarea măştii va fi obligatorie.

Festivalul Internaţional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3.500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Descarcă programul Festivalului George Enescu 2021 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus