iunie 2021
Festivalul George Enescu, 2021
Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziţioneze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitaţi să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie 2021, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele şi abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

Festivalul Internaţional George Enescu 2021 se va desfăşura între 28 august şi 26 septembrie 2021, la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, cu tema "O istorie din iubire", pentru a promova lucrurile extraordinare pe care oamenii le pot crea atunci când colaborează din dragoste pentru muzică. Va fi un eveniment jubiliar, cel mai lung din istoria sa, care va aniversa 140 de ani de la naşterea lui George Enescu şi cea de-a 25-a ediţie a Festivalului. Informaţii despre program pot fi găsite aici, iar despre bilete, aici. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program.

Loteria abonamentelor
Din cauza volumului foarte mare de cereri pentru abonamente înregistrat la ediţiile anterioare ale Festivalului, precum şi a situaţiei excepţionale apărute în urma pandemiei Artexim, organizatorul Festivalului Internaţional George Enescu, împreună cu Eventim.ro, partenerul oficial de ticketing al festivalului, vor organiza o loterie pentru a selecta aleatoriu cine va avea posibilitatea să achiziţioneze abonamente. Astfel, şansele de cumpărare a abonamentelor la Festival vor fi egale pentru toate persoanele interesate.

Iubitorii de muzică clasică care doresc să cumpere abonamente trebuie să se înscrie la loterie prin acest formular. Înscrierea pentru loteria abonamentelor va avea loc între 9 şi 28 iunie 2021, exclusiv online pe site-ul eventim.ro, iar tragerea la sorţi va avea loc joi, 1 iulie 2021, la ora 12:00, la Ateneul Român şi se va trasmite în direct pe festivalenescu.ro şi eventim.ro.

Tragerea la sorţi se va face prin metode electronice, pe baza website-ului random.org, fără posibilitatea intervenţiei umane în algoritmul de selectare a câştigătorului. Vânzarea în sistem de loterie va oferi şanse egale tuturor celor care vor să achiziţioneze abonamente la Festival. Procedura utilizată este folosită şi la alte evenimente internaţionale de muzică clasică.

Calendar loterie
Perioada de înregistrare: 09.06.2021 - 28.06.2021
Extragere: 01.07.2021
Perioada de plată: 02.07.2021- 16.07.2021
Vânzarea generală a biletelor individuale: 19.07.2021

Abonamentele la concertele de la Ateneul Român
Un abonament la Ateneu cuprinde bilete pentru toate cele 29 de concerte din seria Concerte şi Recitaluri şi costă 4.900 lei - pentru categoria I şi 3.900 lei - pentru categoria a II-a.

Abonamente la concertele de la Sala Palatului
Abonamentul la Sala Mare a Palatului cuprinde bilete pentru cele 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune în vânzare abonamente la cinci categorii de preţuri:
categoria VIP - 4.900 lei
categoria I - 3.900 lei
categoria a II-a - 2.900 lei
categoria a III-a - 2.100 lei
categoria pensionari - 1.500 lei

Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condiţiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 50% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Abonamentele la concertele de la Sala Auditorium
Abonamentul la Sala Auditorium cuprinde bilete pentru cele 9 concerte din seria Enescu şi contemporanii. La categoria I, preţul unui abonament este de 400 lei şi la categoria a II-a - 300 lei.

Accesul la Ateneul Român şi la Sala Auditorium se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, pe care le prezentăm mai jos, deoarece obiectivul este ca publicul să acopere 70% din capacitatea sălii. Accesul publicului în Ateneu se va face în baza unui document de identitate, precum şi a prezentării unuia dintre următoarele documente: dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare) / test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului / dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 / dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Iubitorii muzicii sunt rugaţi să se asigure că pot îndeplini aceste condiţii înainte de a face opţiunea de a achiziţiona bilete şi abonamente, pentru că altfel nu vor avea acces în sală.

Procedura de înscriere la tombola abonamentelor:
Începând cu 9 iunie 2021 înscrierea la loterie se va efectua pe site-urile eventim.ro şi festivalenescu.ro printr-un formular de înscriere. Pentru a facilita organizarea accesului, cumpărătorii sunt rugaţi să completeze în formular ce fel de dovadă medicală vor prezenta la intrarea în sală.
Clientul îşi va introduce numele, numărul de telefon, adresa poştală şi adresa de e-mail şi alege tipul de abonament dorit. O persoană se poate înscrie doar o singură dată şi poate solicita maximum 2 locuri. Dacă mai multe persoane doresc să beneficieze de abonament, acestea trebuie să efectueze o înregistrare nouă cu detalii diferite. Clientul va avea, de asemenea, opţiunea de a alege dacă doreşte ca biletele să fie expediate prin e-mail sau prin curier.
Clienţii vor avea posibilitatea să selecteze categoria de preţ pe care şi-o doresc, vizualizând distribuirea lor în planul de sală. După extragere, comenzile vor fi create automat, sistemul oferind cele mai bune locuri disponibile din categoria selectată.
Perioada de înregistrare se va încheia pe 28 iunie.
Pe 01 iulie 2021 va avea loc extragerea pentru fiecare tip de abonament. Se va face o listă de aşteptare printr-o a doua extragere.
După extragere, câştigătorii vor fi contactaţi prin e-mail / telefon şi vor putea achiziţiona abonamentele până pe 16 iulie 2021.
Cei care nu vor achita comanda în maxim 14 zile vor pierde dreptul de achiziţionare a abonamentelor acesta fiind transferat următoarei persoane de pe lista de aşteptare.
Pe 16 iulie 2021 se va încheia perioada de plată, urmând ca abonamentele să fie distribuite până pe data de 12 august 2021.
Puteţi contacta direct echipa Eventim la adresa de mail [email protected] sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Informaţii despre ediţia din 2021
Festivalul Internaţional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti. Programul ediţiei a 25-a a Festivalului Internaţional George Enescu poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Spre deosebire de celelalte ediţii, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări şi adaptări, pentru a face faţă provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:
Mari Orchestre ale Lumii (la Sala Palatului)
Concerte şi Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza)
Muzica Secolului XXI (la Sala Radio)
Enescu şi Contemporanii (dimineaţă, la Sala Auditorium)

Va fi o ediţie care să readucă în viaţa tuturor bucuria sărbătorii. Festivalul Enescu 2021 va celebra 140 de ani de la naşterea lui George Enescu şi de aceea va oferi publicului cel mai amplu program de lucrări enesciene din istoria sa, interpretate de artişti şi orchestre internaţionale - 40, incluzând aici şi patru simfonii. Va fi în egală măsură o ediţie jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediţie.
Descarcă programul Festivalului George Enescu 2021 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus