septembrie 2021
Festivalul George Enescu, 2021
În avanpremiera celei de-a şaptea zi a Festivalului Enescu 2021, vă oferim câteva înregistrări ale compoziţiilor din programul zilei de vineri 3 septembrie 2021.

Toate concertele din programul Festivalului Internaţional George Enescu vor fi transmise gratuit pe www.festivalenescu.ro şi vor rămâne online timp de 12 ore, pentru a fi văzute şi de pe alte meridiane orare. Fiecare concert are pagina sa de eveniment, la care se ajunge din pagina de program. În plus, un pop-up afişează ecranul pe pagina de pornire a site-ului, în fiecare zi.

Ora 16:30 - 18:00 (online aici între 3 septembrie 2021, ora 16:30 şi 4 septembrie 2021, ora 04:30)
Secţiunea Concerte şi recitaluri
Ateneul Român, Bucureşti

CAMERATA REGALĂ

CONSTANTIN GRIGORE dirijor
SHLOMO MINTZ vioară

Holst Suita Sf. Paul în do major op. 29
Piazzolla Anotimpurile la Buenos Aires (ar. de Fabián Bertero)
Ceaikovski Amintire din Florenţa op. 70




Constantin Adrian Grigore este unul din membrii fondatori şi dirijorul orchestrei "Camerata Regală", cu care a susţinut numeroase concerte în Romania, dar şi in Albania, Republica Moldova, Germania, Polonia, Austria şi Belgia.

Shlomo Mintz este considerat de către colegi, public şi critici unul dintre cei mai importanţi violonişti ai timpului nostru, apreciat pentru muzicalitatea sa impecabilă, versatilitatea stilistică şi tehnica sa impunătoare. A fost mult timp aclamat ca artist invitat celebru cu multe dintre marile orchestre şi marii dirijori de pe scena internaţională şi continuă să încânte publicul cu interpretarea sa. Pe scenă de la o vârstă fragedă, de-a lungul carierei sale, a colaborat cu artişti renumiţi precum Isaac Stern, Mstislav Rostropovich, Zukerman, Itzhak Perlman, Zubin Mehta, Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini, Riccardo Muti, Yuri Temirkanov, Ida Haendel şi Ivry Gitlis, printre mulţi alţii, şi a cântat cu cele mai bune orchestre din lume, precum Filarmonica din Berlin, Viena, Concertgebouw, Chicago, Los Angeles, Philadelphia şi New York.

Ora 19:30 - 21:45 (online aici între 3 septembrie 2021, ora 19:30 şi 4 septembrie 2021, ora 07:30)
Secţiunea MARI ORCHESTRE ALE LUMII
Sala Palatului

FILARMONICA DELLA SCALA

ANDRÉS OROZCO-ESTRADA dirijor
JULIAN RACHLIN vioară

Enescu Suita nr. 1 pentru orchestră op. 9
Mozart Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară şi orchestră K. 216
Dvořák Simfonia nr. 9 în mi minor op. 95, Din lumea nouă




Andrés Orozco-Estrada este un dirijor care se remarcă prin energie, eleganţă şi jovialitate, atuuri pe care le pune în valoare în calitate de dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Viena. Orozco-Estrada, un dirijor ancorat în lumea muzicală actuală, dirijează adesea în premieră lucrări ale tinerilor compozitori. Acesta este recunoscut pentru încurajarea muzicienilor la început de drum şi pentru pregătirea acestora. Totodată, Andrés Orozco-Estrada a fost şi Dirijor Principal al Orchestrei Simfonice Freixenet a Şcolii de muzică Regina Sofia din Madrid.
Andrés Orozco-Estrada dirijează în mod regulat orchestrele de top din Europa, inclusiv Filarmonica din Viena, Filarmonica din Berlin, Koninklijk Concertgebouworkest, Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia sau Orchestra Naţională a Franţei, precum şi orchestre din SUA, precum Chicago Symphony şi Philadelphia Orchestra. De asemenea, a dirijat concerte şi spectacole de operă la Opera de Stat din Berlin şi la Festivalul de la Salzburg, bucurându-se de un succes remarcabil.

Julian Rachlin este una dintre cele mai renumite personalităţi artistice ale vremurilor noastre. În cei peste treizeci de ani de carieră, interesele sale multiple l-au purtat în întreaga lume ca dirijor, solist, muzician de cameră, profesor şi director artistic. În calitate de violonist, Rachlin a împărţit scena cu aproape toate orchestrele şi dirijorii importanţi. O prezenţă frecventă pe podiumul dirijorului, performanţele sale au încântat publicul din întreaga lume, iar interpretările sale electrizante şi sensibile l-au plasat în fruntea muzicii clasice.
O prezenţă importantă în artele spectacolului încă de la vârsta de 13 ani, Rachlin şi-a petrecut peste trei decenii consolidându-şi reputaţia sa ca unul dintre cei mai buni violonişti clasici din lume.

Descarcă programul Festivalului George Enescu 2021 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus