septembrie 2021
Festivalul de film de animaţie animest, 2021
Drumul unui scurtmetraj de animaţie din faza de idee, şi până la proiecţia lui pe marele ecran, reprezintă o adevărată provocare pentru creatorii din domeniu. În dezvoltarea unei producţii de gen, atragerea partenerilor reprezintă una dintre cele mai mari importante etape.

 La cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest (8-17 octombrie 2021, Bucureşti), regizorii şi producătorii de film de animaţie din România şi Republica Moldova sunt invitaţi să îşi înscrie proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producţie la cea de-a treia ediţie Pitch, please!, concursul Animest care le oferă şansa de a-şi prezenta ideile în faţa unui juriu profesionist, dar şi ocazia de a parcurge paşii importanţi în pregătirea pentru participarea la un pitch.

Dedicat uneia dintre cele mai importante misiuni ale sale, aceea de a susţine şi încuraja producţia autohtonă de film de animaţie, Animest continuă să ofere creatorilor din domeniu instrumentele necesare dezvoltării proiectelor de gen.

 Până pe 20 septembrie 2021, creatorii de film de animaţie sunt invitaţi să se înscrie la sesiunea de pitching, trimiţând organizatorilor un email cu subiectul "Pitch, please!", la [email protected]. Vor fi considerate eligibile doar aplicaţiile care vor include următoarele documente, ataşate în limba engleză:

synopsisul proiectului
propuneri de artwork şi character design, opţional storyboard
CV-ul aplicantului / aplicanţilor
showreel-ul sau portofoliul regizorului

Înainte de marea întâlnire cu juriul, reprezentanţii proiectelor selectate vor beneficia de patru zile de pregătire. Doi traineri din domeniu vor oferi mentorat şi consultanţă participanţilor, sprijinindu-i în vederea susţinerii prezentării, din punct de vedere al scenariului şi al dezvoltării creative şi tehnice a proiectului. Nu se percepe taxă de înscriere, iar toţi participanţii selectaţi vor avea acces gratuit la evenimentele incluse în programul celei de-a 16-a ediţii Animest. O condiţie importantă de participare este disponibilitatea regizorilor şi a producătorilor în perioada 11-15 octombrie 2021, perioada în care va avea loc pregătirea proiectelor şi prezentarea lor în faţa juriului.

Toate proiectele selectate în etapa finală vor primi feedback şi recomandări din partea celor trei membri ai juriului, pe care creatorii filmelor îi vor întâlni la pitch, pe 15 octombrie 2021. Proiectul câştigător va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor şi producător la CEE Animation Forum 2022 - evenimentul internaţional la care participă anual cele mai importante nume din industria filmului animat.

***
Cea de-a 16-a ediţie Animest este un proiect co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei şi Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti - Oraş deschis 2021. Pentru informaţii detaliate despre programul de finanţare al Primăriei Municipiului Bucureşti prin ARCUB, puteţi accesa www.arcub.ro. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului Bucureşti sau ARCUB.



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus