septembrie 2021
Festivalul de film de animaţie animest, 2021
Frumoasa şi bestia întâlneşte viitorul tehnologiei în Belle, producţia-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediţie Animest. Prezentat în premieră internaţională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie 2021, de la orele 18:30 şi 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga ţară, distribuit de Bad Unicorn.

Biletele la proiecţia specială din deschiderea Animest.16 sunt disponibile online, pe: https://eventbook.ro/film/bilete-animest-belle

Vârsta adolescenţei este una dificilă pentru Suzu, o fată timidă de 17 ani ce locuieşte alături de tatăl ei într-un sat din Japonia. Într-o zi Suzu decide să-şi creeze un cont pe "U", o lume virtuală cu peste 5 miliarde de membri. Aici, oricine poate îmbrăţişa o nouă identitate, pentru a explora o versiune diferită a realităţii. Devine astfel Belle, o frumoasă cântăreaţă care se bucură de succes şi popularitate. În "U" întâlneşte o creatură înfricoşătoare, care locuieşte singură într-un castel plutitor, refuzând să lase pe cineva să se apropie. Împreună, cei doi pornesc într-o călătorie plină de aventuri, provocări şi iubire, în încercarea de a deveni cine sunt cu adevărat.

"Belle este povestea căreia mi-am dorit dintotdeauna să-i dau viaţă. În sfârşit am ocazia să creez acest film, graţie succesului de care s-au bucurat proiectele mele anterioare", declara Mamoru Hosoda la Cannes, cu ocazia premierei internaţionale a filmului primit cu mult entuziasm de spectatorii care, la finalul proiecţiei, l-au recompensat cu 14 minute de aplauze. O producţie Studio Chizu, povestea reprezintă revenirea cineastului japonez pe marile ecrane, după succesul răsunător al multi-premiatului Mirai, nominalizat în 2018 la Oscarul pentru Cel mai bun film de animaţie şi prezentat în 2019 la Animest.

"Vreau să-i încurajez pe copiii din întreaga lume, să le celebrez viitorul, pentru că ei sunt cei care vor ţine viitorul pe umerii lor în această lume aflată într-o continuă schimbare", subliniază cineastul considerat astăzi singurul regizor japonez care a reuşit performanţa de a aduce în faţa aceluiaşi ecran publicul din toate generaţiile. Familia sa l-a inspirat de-a lungul timpului în dezvoltarea personajelor care au cucerit spectatorii din întreaga lume cu poveştile lor seducătoare. În Belle, regizorul explorează etapa transformatoare a adolescenţei, pe care propria sa fiică este pe cale s-o traverseze.

***
Cea de-a 16-a ediţie Animest este un proiect co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti - Oraş deschis 2021. Pentru informaţii detaliate despre programul de finanţare al Primăriei Municipiului Bucureşti prin ARCUB, puteţi accesa www.arcub.ro. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului Bucureşti sau ARCUB.
Evenimentul este co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, cu sprijinul Institutului Cultural Maghiar din Bucureşti şi Goethe Institut.
Parteneri instituţionali: Delegaţia Valonia-Bruxelles, Institutul Cervantes din Bucureşti
Parteneri media: Radio Guerrilla, Agerpres, IQads, SMARK, Film Menu, Cinefilia.ro, AaRC.ro, Munteanu




0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus